Nina Morby: Tareq Taylor åker till England på matresa – med Tony Irving

”Tareq Taylors matresa” får en ny säsong, rapporterar Aftonbladet. Denna gång är det England som tv-kocken ska äta sig igenom – tillsammans med ”Let’s dance”-domaren Tony Irving.

ANNONS
|

Två år har gått sedan första säsongen av ”Tareq Taylors matresa” hade premiär. Då var det matkulturen i Jerusalem som tv-kocken, tillsammans med brodern Zafer Taylor och pappan Seif Daoudi, åt sig igenom. Förutom det intressanta köket var det även familjens rötter i landet som motiverade resan dit. Programmet blev mycket uppskattat och vann Kristallen för årets livsstilsprogram.

Nu står det klart att programmet får en andra säsong, rapporterar Aftonbladet. Denna gång ska Tareq Taylor uppleva maten i England, och till sin hjälp har han dansaren och tv-profilen Tony Irving.

Tony Irving besöker sin familj

England är inte direkt känt för sin kulinariska konst, utan brukar oftare associeras med mindre aptitliga maträtter som Köttpaj med njure och pålägget Marmite, som görs av restprodukter från öltillverkning.

ANNONS

Tareq Taylor är medveten om den brittiska matens dåliga rykte.

– Den kan ibland lämna en del i övrigt att önska, men det är också stora kontraster där gällande mat. England kan vara det brunaste av det bruna men det är också ett av de länder i världen där en av den mest spännande och innovativa maten kommer från, säger Tareq Taylor till Aftonbladet.

Både Tareq Taylor och Tony Irving har kopplingar till England. Under inspelningen kommer ”Let’s dance”-domaren besöka sin familj och sina hemtrakter.

– Det känns helt fantastiskt och det är en dröm att få visa upp min familj och var jag kommer ifrån. Det var en otrolig upplevelse att få göra det här med Tareq, han är en helt underbar person, säger han till tidningen.

Den andra säsongen av ”Tareq Taylors matresa” har premiär måndagen den 17 juli.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:British Museum gör slut med BP – efter 27 år

LÄS MER:Rammsteins sångare anklagas för övergrepp

LÄS MER:Marcus och Michaela Birro skiljer sig

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS