Bild på Lindemann från Rammsteins konsert på Ullevi 2022.
Bild på Lindemann från Rammsteins konsert på Ullevi 2022. Bild: Mickan Palmqvist

Rammsteins sångare anklagas för övergrepp

Rammsteins sångare Till Lindemann anklagas för flera övergrepp. Enligt Süddeutsche Zeitung och NDR ska kvinnliga fans ha valts ut för att ha sex med honom – efter konserter. Bland annat ska det ha skett i anslutning till spelningen på Ullevi 2022. ”Anklagelserna drabbar oss alla mycket hårt och vi tar dem på största allvar", skriver bandet i sociala medier.

ANNONS
|

Flera anklagelser har riktats mot Rammsteins frontman och sångare Till Lindemann, 60. Det började med att ett irländskt fan, Shelby Lynn, publicerade ett inlägg om en händelse på sociala medier. Hon hade blivit inbjuden till en efterfest med Rammstein – efter deras konsert i Vilnius i Litauen.

Enligt Shelby Lynn ska Till Lindemann blivit aggressiv, efter att hon nekat hans sexuella inviter.

Enligt flera tyska medier ska även ytterligare unga kvinnor ha utsatts för liknande händelser. Kvinnliga fans ska ha blivit kontaktade och valts ut av Rammsteins team – i syfte att ha sex med sångaren.

Kvinnorna ska bland annat ha fått skicka bilder på sig själva för att få tillgång till ”row zero” – det begränsade utrymmet mellan scenen och publiken.

ANNONS

Ska ha skett i Göteborg

Ett kvinnligt fan vittnar även om att övergrepp skett ha i anslutning till Rammsteins konsert på Ullevi förra sommaren. Hon hade blivit inbjuden till en efterfest backstage tillsammans flera andra kvinnor. Väl på plats berättade Rammsteins team att tillställningen var inställd. I stället valde de ut 20 stycken fans som fick fortsätta festen i ett annat rum – utan att ha med sina telefoner.

Till de tyska medierna berättar hon att Lindemann försvann från rummet upprepade gånger med olika kvinnor. Samtidigt som samma låt, som ska ha handlat om sex, spelades om och om igen.

En annan kvinna hävdar bland annat att hon bara blev inbjuden till en efterfest i Tyskland, om hon kunde tänka sig att ha sex med Lindemann.

Nekar till anklagelserna

Varken Rammstein eller Lindemann har lämnat en kommentar till NDR eller Süddeutsche Zeitung, men på Twitter skriver bandet att de nekar till anklagelserna.

”När det gäller anklagelserna som cirkulerar på internet om Vilnius kan vi utesluta att det som påstås har ägt rum i vår omgivning”, skriver de på Twitter.

I ett Instagram-inlägg som Rammstein lagt upp under lördagen skriver de att de senaste dagarnas uppmärksamhet väckt mycket ”frågor och irritation”, enligt TT.

ANNONS

"Anklagelserna drabbar oss alla mycket hårt och vi tar dem på största allvar."

De skriver vidare att det är viktigt för dem att fansen känner sig trygga och bekväma på deras shower, både framför och bakom scenen, att man fördömer alla övergrepp och att ”alla har rätt till sin åsikt”.

"Men vi i bandet har också en rättighet – att inte dömas på förhand."

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS