Skilsmässa och bråk i sociala medier – här är turerna kring Kanye West

Därför kallar Kanye West komikern för Hillary Clintons ex. GP går igenom turerna med makeovers, avslutade samarbeten och arga inlägg på Instagram sedan skilsmässan med Kim Kardashian.

ANNONS

I februari 2021 ansöker Kim Kardashian om att skilja sig från Kanye West. Paret träffade varandra år 2003 på inspelningen av en musikvideo. Hon var då känd som vän till Paris Hilton, och han som musikproducent.

Paret inledde en relation år 2010 efter det att Kim Kardashian skilde sig från basketspelaren Kris Humphries. De gifte sig, fick fyra barn, och blev popkulturella ikoner. Kim Kardashian gjorde succé med realityserien ”Keeping up with the Kardashians” och Kanye Wests som rappare och modeprofil.

LÄS MER:Kanye West – porträtt av konstnären som valp

Efter det att paret går skilda vägar verkade de bevara sin vänskap, men när Kanye West ett halvår efter uppbrottet släpper albumet ”Donda” handlar många textrader om saknaden efter Kim Kardashian.

ANNONS

Dramatisk vändning

Det var lugnet före stormen. I november 2021 börjar det ryktas om att Kim Kardashian är tillsammans med komikern och skådespelaren Pete Davidson. Paret kysser varandra under en sketch i tv-programmet Saturday Night Live och syns tillsammans på ett flertal olika restauranger.

I samma veva går Kanye West ut i podcasten ”Drink champs” och säger att han inte vill skilja sig. Han nämner också att de tekniskt sätt fortfarande är gifta även om en skilsmässoansökan har lämnats in.

Under en konsert i december lägger han till en textrad i sin låt ”Runaway” och ber Kim Kardashian att komma tillbaka. Därefter köper Kanye West en bostad på andra sidan gatan från den egendom han tidigare delade med sin fru.

Trots flera uttalanden om saknaden till Kim Kardashian börjar han i januari 2022 dejta skådespelaren, filmskaparen och modellen Julia Fox. De syns vid ett flertal tillfällen med koordinerade kläder. I podcasten ”Call her daddy” berättar hon att han gav henne en makeover innan han beslutade att de kunde ses tillsammans. Under sitt förhållande med Kim Kardashian stylade han henne på ett liknande sätt – och realitystjärnan klär sig fortfarande ofta i kläder som han har designat.

Kanye West fortsätter trots det nya förhållandet att uttrycka sig missnöjt om sin skilsmässa. Den 4 februari tar han sin ilska till Instagram, och publicerar ett inlägg där han kritiserar att hans dotter North West finns på Tiktok.

ANNONS

Kim Kardashian tar emot detta genom att själv publicera en lång text på det sociala mediet där hon uttrycker besvikelse över vad hon kallar ”konstanta attacker” från Kanye West.

LÄS MER:Kanye rappar om Pete Davidson i nya låten

Masspublicering på Instagram

Men det är bara början. Inlägget om dottern North Wests användning av Tiktok visade sig var det första av många ilskna inlägg från rapparen, och missnöjet kom att handla om mer än skilsmässan. I fredags eftermiddag anklagar han sångerskan Billie Eilish för att ha dissat artisten Travis Scott och kräver en ursäkt. Han hotar med att i annat fall inte uppträda på samma festival som henne i sommar, Coachella.

Dagen efter förkunnar han att artisten Kid Cudi inte längre kommer vara en del av hans kommande album ”Donda 2”, eftersom han är kompis med Kim Kardashians pojkvän. På Instagram skriver han om Kid Cudi att ”han är vän med ni vet vem”, och lägger därefter ut flera inlägg där han hånar Pete Davidson.

På söndag morgon publicerar han ett kollage där han och flera andra kändisar är inklippta i filmaffischen till ”Captain America: civil war”, med honom och Pete Davidson avbildade som fiender, och kallar honom för ”Hillary Clintons expojkvän”. En förklaring till uttalandet kan vara att Davidson har en tatuering av den före detta presidentkandidaten.

ANNONS

På måndag morgon 14 februari publicerar han ett inlägg där han skriver att han fortfarande ”är kär” i Kim Kardashian och att han vill att familjen ska återförenas. Kim Kardashian kommenterar inte utspelet, men samma dag bekräftar Julia Fox att hon och Kanye West har gjort slut.

Under tisdagen verkar Kanye Wests ilska svalna. Han raderar allt han tidigare delat på Instagram och publicerar ett nytt inlägg. I bildtexten skriver han något som påminner om en ursäkt: ”Jag tar ansvar. Jag lär mig fortfarande i realtid. Jag har inte alla svar”.

LÄS MER: Därför har Kanye West flyttat in i en fotbollsarena

LÄS MER: Kanye West – porträtt av konstnären som valp

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS