Till vänster: Kanye West. Till höger: Billie Eilish
Rapparen Kanye West gick igår ut på sociala medier och krävde en ursäkt av artisten Billie Eilish. Bild: TT

Kanye West kräver ursäkt av Billie Eilish – hotar med att ställa in konsert

Kanye West påstår att Billie Eilish har dissat rapparen Travis Scott. Nu kräver han att hon ber om ursäkt – annars uppträder han inte på Coachella i sommar.

ANNONS
LocationUSA||

I november förra året dog tio festivalbesökare under Travis Scotts festival ”Astroworld”, varav ett av offren var ett nioårigt barn. Efter händelsen mottog rapparen saftiga stämningsansökningar och enorma mängder kritik från såväl fans som branschkollegor, som tyckte att han borde stoppat konserten och hjälpt fansen för att undvika det tragiska utfallet.

LÄS MER:Tio döda och flera skadade på Travis Scott-festival

Händelsen väckte debatt i musikvärlden gällande artisters ansvar för sina fans säkerhet under spelningar. Under en konsert nyligen stoppade Billie Eilish sin spelning för att hjälpa ett fan med andnöd. Detta retade upp Travis Scotts vän och kollega Ye, tidigare kallad Kanye West, som via sociala medier igår krävde en ursäkt av artisten med ett hot om att ställa in sin spelning på festivalen Coachella.

ANNONS

I Instagraminlägget kräver Ye att Billie ska be om ursäkt till både Travis Scott och till familjerna till de som förlorade sina liv under Astroworld-festivalen, eftersom han menar att det som hände inte är Scotts fel.

Han avslutar inlägget med att återigen kräva en ursäkt från Eilish:

“And yes Trav will be with me at Coachella but now I need Billie to apologize before I perform”.

Billie Eilish svarade därefter i kommentarerna på inlägget och nekar till påståendet om att hon skulle riktat kritik mot rapparen:

“Literally never said a thing about travis. Was just helping a fan.”

Både Eilish och Ye är huvudartister för festivalen Coachella i år. Travis Scott har tidigare varit ett av festivalens huvudnummer flera år i rad, men togs i december bort bland årets huvudartister till följd av Astroworld-tragedin. Han inkluderades senare ändå, nu istället som gästartist till Ye.

LÄS MER:Kanye West: Be inte om någon jävla nft

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS