Så festade Mello-artisterna i Göteborg


– Detta är en stor seger! Det sade Andra chansen-klara Paul Rey när han vid 23.30-tiden anlände som första artist till SVT:s efterfest.

ANNONS
|

Som traditionen bjuder hölls det efterfest för att fira att Melodifestivalens andra deltävling klarats av i Göteborg. Men det skulle dröja innan artisterna dök upp på Park nästan högst upp på Avenyn. Strax efter 23.30 kom dock Paul Rey släntrande med ett stort gäng kompisar från Skåne.

– Detta är en stor seger, säger Paul Rey till GP, trots att han missat sin direktbiljett till finalen och nu måste kämpa sig igenom en oviss holmgång i Andra chansen.

LÄS MER:Anna Bergendahl och Dotter direkt till final

– Det känns bra att få göra låten för svenska folket ännu en gång. Det ser jag fram emot. Jag är så jäkla glad och nöjd!

ANNONS

Trots missad finalplats?

– Ja, absolut!

Hur kändes det att stå på scen i Scandinavium?

– Jag tycker det gick jättebra i kväll! Inför andra chansen i Eskilstuna kommer jag att göra lite småändringar i numret men alls inga stor grejer. Det känns rätt naturligt att skruva lite på bidraget.

Hur ska du fira din Andra chansen-biljett ikväll då?

– Vi är 30 personer från Skåne, mina nära och kära, som ska festa tillsammans ikväll.

Blir det rejäl fest eller sådär mitt i mellan ...?

– (skratt) Det blir rätt så rejäl fest! Jag har sovmorgon i morgon, sade Paul Rey.

LÄS MER:Méndez tröja i Melodifestivalen kan vara politisk kupp

De festande schlagerartisterna fick också sällskap av artistkollegan Thomas Di Leva som också showat i stan samma kväll. Det var dock ganska lugnt runt borden, även om Linda Bengtzing gjorde sitt bästa för att få igång dansen när hon tillsammans med bland annat körveteranen Dea Norberg satte koreografin till Herreys-klassikern Diggiloo diggiley.

Artisterna hann äta också. Det serverades buffé med olika kalla grönsaksröror, fisk och fläskytterfilé.

Direkt efter deltävlingen i Scandinavium fick GP också en kortare pratstund med den finalklara överraskningen Dotter.

– Det är så sjukt. Jag var helt inställd på att jag skulle komma som bäst femma så det känns jättekonstigt. Men jag är så tacksam och glad. It's a dream come true, sade Dotter då till GP.

ANNONS

Även likaledes finalklara Anna Bergendahl var grymt nöjd med kvällen.

– Det känns helt underbart men det kommer att ta tid innan det här landar. Jag har inte riktigt förstått det. Det gick så jäkla fort men jag är så otroligt glad, sade en överlycklig Anna Bergendahl till GP direkt efter kamerorna släckts.

LÄS MER:Nu har Anna Bergendahl ledartröjan inför finalen

Här ovanför kan ni se GP:s bilder från när artisterna anländer till sitt hotell och festar loss, alternativt varvar ner efter deltävlingen i Scandinavium.

Nästa vecka drar Mellocirkusen vidare till Luleå. Följ GP:s bevakning då.

ANNONS