Anna Bergendahl och Dotter direkt till final

Det blev Anna Bergendahl och Dotter som gick vidare från Melodifestivalens deltävling i Göteborg.

ANNONS
|
Dotter och Anna Bergendahl gick direkt vidare till final under Melodifestivalens deltävling två i Scandinavium på lördagen.
Dotter och Anna Bergendahl gick direkt vidare till final under Melodifestivalens deltävling två i Scandinavium på lördagen. Bild: Claudio Bresciani/TT

Förra veckan överraskade gospeltrion The Mamas med att gå direkt till finalen på Friends arena och slå ut den stora oddsfavoriten Felix Sandman. Samma bragd lyckades alltså Johanna ”Dotter" Jansson med när hon på lördagskvällen tog sig direkt till Mellofinalen genom att tränga sig förbi hyllade Paul Rey och Méndez feat. Alvaro Estrella.

– Alltså ... det är svårt att fatta att det har hänt, säger en glädjestrålande Dotter till GP.

– Det är så sjukt. Jag var helt inställd på att jag skulle komma som bäst femma så det känns jättekonstigt. Men jag är så tacksam och glad. It's a dream come true.

ANNONS

Vad tänker du om stämningen i arenan?

– Jag är så varm i mitt hjärta och glad att svenska folket gillar det här artsy numret. Det känns så roligt att vi är på samma bana allihop.

Vad tror du om finalen?

– Jag kan inte ens tänka så långt men jag måste ändå säga att jag hoppas att en tjej vinner, och jag tror verkligen på Annas låt.

Ja, förutom Dotter lyckades ju även Anna Bergendahl med sitt på förhand segertippade bidrag ”Kingdom come” ta sig direkt från Melodifestivalens deltävling i Göteborg till den stora finalen på Friends arena i Solna lördag 7 mars.

– Det känns helt underbart men det kommer att ta tid innan det här landar. Jag har inte riktigt förstått det. Det gick så jäkla fort men jag är så otroligt glad, säger en överlycklig Anna Bergendahl till GP direkt efter kamerorna släckts.

– Jag är ju inte van vid att vinna, jag har vunnit en gång och varit borta jättelänge och känner sådan enorm tacksamhet mot alla som har röstat. Jag är heelt tagen av stödet i arenan och framförallt från alla som tittade.

LÄS MER:Méndez politiska kupp i Melodifestivalen

Men det satt alltså hårt inne. Den stora publiken i Scandinavium var klart och tydligt väldigt förtjust även i Paul Reys fina ballad ”Talking in my sleep”, som följdriktigt belönades med en plats i Andra chansen. Dit tog sig även Méndez och Alvaro Estrella med sitt bidrag ”Vamos amigos”.

ANNONS

Programmet i övrigt bjöd bland annat på tolv nya namn till Melodifestivalens Hall of Fame – däribland programledaren Lina Hedlunds förra band Alcazar, Tomas Ledin, The Ark, Åke Gerhard, Afro-Dite, Towa Carson, komikern Björn Gustafsson, Andreas Johson, Karin Falck och Kikki Danielsson – lite ordvitsande om Pugh Rogefeldt och Magnus Uggla, en musikalisk hyllning till siffran tre och en finstämd sång av Linnéa Henriksson till alla de människor som lever ensamma i Sverige.

För Jan Johansen, som med kort varsel hoppade in och täckte upp för diskade Thorsten Flinck, schlagerveteranen Linda Bengtzing och Klara Hammarström tog Melloresan slut i kväll då deras bidrag slogs ut.

LÄS MER:Publiken efter genrepet: "Tjejerna är bäst"

Klara för finalen på Friends är nu The Mamas, Robin Bengtsson, Anna Bergendahl och Dotter, och klara för Andra chansen är Felix Sandman, Malou Prytz, Méndez feat. Alvaro Estrella och Paul Rey.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS