Park Lane öppnar upp sina shower: ”Folk har längtat”

Efter att ha haft verksamheten fryst sedan i höstas öppnar nu avenyklubben Park Lane åter upp sin show-verksamhet. Först ut blir krogshowen ”Generations” som det visas smakprov ur under Kulturkalaset.
– Vi har längtat efter publiken och ser fram emot att äntligen öppna upp, säger Daniel Brookes på Park Lane.

ANNONS
|

Många månader har gått sedan Park Lane i höstas trodde att deras shower skulle kunna dra igång igen. Men så kom den andra vågen av covid-19 och allting stängdes ned. I slutet av augusti öppnar återigen verksamheten på avenyklubben.

– Under våren har vi planerat och hoppats på att det ska bli bättre. Vi har trott på vaccineringen och att vi ska kunna driva verksamheten, och har hållit kontakt med alla i produktionen, artister, medarbetare, med mera. Så vi satsar på att köra igång, säger Daniel Brookes.

Smygstarten sker redan under Kulturkalaset pågår 20-22 augusti. Då blir Park Lanes show ”Generations” en programpunkt med fyra framträdanden. Krogshowen bjuder på hits från 1970-, 80-, och 90-talet. Biljetterna till Park Lanes framträdanden på Kulturkalaset släpptes i veckan och tog snabbt slut.

ANNONS

– Vi märker ju att folk längtat efter något sådant här. Och vi vill kunna tillmötesgå det, att vi kan ha öppet på något sätt. Det ser vi fram emot.

LÄS MER:Göteborgs krögare: ”Ett dråpslag för hela branschen”

Ett tufft pandemiår

”Generations” har alltså nypremiär efter att ha stängts ner i höstas, då hann klubben bara med 10 föreställningar innan man tvingades avbryta till följd av restriktionerna. I vanliga fall spelar det shower från hösten fram till juni, liksom för många andra branscher har pandemin medfört en stor utmaning för anställda i samtliga led.

– Som företag har vi haft det tufft, men särskilt för frilansande musiker, ljud- och ljustekniker, kostymörer, det är ett stort maskineri och ingen har haft jobb på 1,5 år. Så det känns väldigt kul att kunna öppna nu, vi hoppas att det går vägen.

Fortfarande gäller restriktioner om att hålla avstånd och begränsat antal besökare. På Park Lanes framträdanden under Kulturkalaset tillåts 120 gäster.

– Det är ju begränsningar ännu, så det är ovisst hur hösten kommer att se ut. Vi hoppas att det kommer släppa mer när det känns som att situationen är bättre och trygg så ingen utsätts för risk. Vi väntar spänt som alla andra, säger Daniel Brookes.

”Generations” har premiär på Park Lane den 27 augusti.

ANNONS

LÄS MER:Coronakrisen slår hårt mot Göteborgs krogvärld

LÄS MER:Nattklubbar på Avenyn öppnar igen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS