Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tusse störtdyker hos spelbolagen

Sverige brukar oftast spås stora framgångar i Eurovision song contest. Så även i år. Men efter repetitionerna har Tusse Chiza och hans låt ”Voices” börjat rasa hos oddsmakarna.

På sajten Eurovisionsworld, som följer nyheter om sångtävlingen Eurovision song contest, görs en sammanställning av hur olika spelbolag tror att det kommer att gå i Rotterdam. Oddsen uppdateras kontinuerligt och för Eurovisionfansen är det vardag att under våren ständigt kika in och se utvecklingen för deras favoriter.

För Sverige är det oftast en positiv läsning och i år var det inget undantag. När det stod klart att Tusse Chiza, 19, hade vunnit Melodifestivalen och skulle representera Sverige hölls han som en topp fem-kandidat att vinna hela tävlingen. Men nu har han börjat falla.

Under våren har Tusse haft problem med rösten och när det nu varit dags för repetitioner har svårigheterna fortsatt med spruckna och pressade toner. Dessutom har den svenska delegationen haft problem med ljussättningen, rapporterar Aftonbladet.

Om det är skälet till att Tusse har börjat falla i oddsmakarnas ögon är oklart men i skrivande stund är han nere på trettonde plats av trettionio i startfältet. Bland bloggare och fans talas det för första gången på åratal om risken för ett svenskt fiasko i Eurovision. Att Tusse, som andra svenska artist någonsin efter Anna Bergendahl 2010, inte ska ta sig vidare från semifinalen.

LÄS MER: Hatattack mot Tusse i Eurovision

LÄS MER: Glädjebesked från Tusse – rösten är tillbaka

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.