Draken invigd – se kändisarna på röda mattan

Nu har hotellmiljardären Petter Stordalen invigt hotell Draken i Göteborg. På torsdagskvällen gick flera kändisar så som Camilla Läckberg, Victor Leksell och Ebbot Lundberg på röda mattan in till Draken.
Draken skulle sedan flyga över Göteborg – men några av drönarna rasade i stället ner i vattnet när en extern signal slogs ut.

ANNONS
|

Nu har Petter Stordalen invigt sitt trettonde hotell i Göteborg. Runt tusen personer var inbjudna och alla platser var slutsålda, uppgav Stordalen tidigt på torsdagsmorgonen.

På torsdagskvällen rullades den röda mattan ut och bekanta ansikten började trilla in allt eftersom. Tidigt på plats var Youtubern Mauri Hermundsson, med kamerateam hack i häl.

– Vi har spelat in både i går och i dag, vi har fått hänga honom (Petter Stordalen) i bakhasorna. Vi ska nog spela in det sista och sedan ska jag kanske gå och lägga mig. Det var i och för sig ett tråkigt svar, men vi får se vad som händer, säger han.

ANNONS
Youtubern Mauri Hermundsson var glad under minglet på torsdagskvällen.
Youtubern Mauri Hermundsson var glad under minglet på torsdagskvällen. Bild: Mia Höglund

Youtubern: Göteborgare är så trevliga

Han berättar att han har varit i Göteborg och filmat flera gånger, och att han alltid tycker att människor här är så trevliga.

– Det måste nästan vara jobbigt för göteborgarna att folk kommer och säger det hela tiden, att det är något som ni sedan måste leva upp till, säger han.

En annan person som säger sig älska Göteborg är artisten Tusse Chiza.

– Jag måste inflika att jag älskar Göteborg. Jag har varit här mycket i sommar, bland annat på Way Out West, och jag har även släktingar här.

Artisten Jill Johnson fick äran att inviga Draken Live i september. Nu var hon på plats för att se hur hotellet ser ut från insidan.
Artisten Jill Johnson fick äran att inviga Draken Live i september. Nu var hon på plats för att se hur hotellet ser ut från insidan. Bild: Mia Höglund

"Petter Stordalen har något att tillföra”

Två andra som också är tidiga på plats är artisten Jill Johnson, tillsammans med fästmannen Mattias Elg. Johnson var den som fick äran att inviga Draken Live, stans nya musikscen, i september.

Nu har hon varit i Göteborg i flera veckor och fått ett smakprov av Järntorget. På frågan om hon tror att hotellet kommer att passa in svarar hon:

– Ja men jag tror det, framför allt tänker jag att ska vi gå framåt och fortsätta hänga med i utvecklingen tror jag ändå att Petter Stordalen är en härlig kille som har något att tillföra.

– Sen kan inte jag som skåning prata för göteborgarna. Jag vet att det har varit mycket diskussioner kring biografen Draken där jag nu står på scen. Jag kliver ur den diskussionen lite och tänker att hotell behövs i en stad och Göteborg är en älskad stad med otroliga evenemang.

ANNONS
Göteborgsprofilen och författaren Camilla Läckberg var på plats tillsammans med maken Simon Sköld.
Göteborgsprofilen och författaren Camilla Läckberg var på plats tillsammans med maken Simon Sköld. Bild: Mia Höglund

Läckberg: Väldigt peppad

Författaren Camilla Läckberg dök också upp på röda mattan tillsammans med maken Simon Sköld. Hon säger att Järntorget är en bra plats för ett hotell.

– Det är en ikonisk plats i Göteborg. Järntorget är en av centralpunkterna i Göteborg och jag har åkt förbi här med spårvagnen många gånger. Det är en fantastisk location, säger hon och tillägger:

– Jag har inte bott här på många år, så jag har inte den aktuella stadsbilden framför mig.

Vad är dina förväntningar för kvällen?

– Eftersom Petter Stordalen är inblandad så förväntar jag mig en väldigt spektakulär kväll och väldigt mycket fest. Jag är väldigt, väldigt peppad.

Vill knyta an till Järntorget

Hotell Draken har fått göteborgarna att diskutera vad som händer med Järntorgets själ, som präglas av arbetarhistoria och Folkets Hus.

I Nyhetsshowen berättar Petter Stordalen att det kommer att vara mer än bara ett hotell och att man samtidigt vill knyta an till Järntorgets historia med bland annat flera verk av olika göteborgska arbetarkonstnärer i lokalerna.

Inne i hotellen hittar man bilder genom åren från Göteborg Film Festival, Folkteatern och Vågen samtidigt som göteborgska arbetarkonstnärer lyfts fram i restauranger, barer, bibliotek, bankettsal och konferensutrymmen.

– Vi fångar in Göteborgs mat-, kultur- och nöjesintresse. Järntorget är stället för alkoholhaltiga drycker och nöjer, säger Stordalen i Nyhetsshowen.

ANNONS

LÄS MER:Petter Stordalen inför invigningskvällen: ”Vi ska göra något helt jävla spektakulärt”

LÄS MER:Så ser hotell Draken ut inifrån

LÄS MER:Göteborg håller på att förvandlas till Lilla Las Vegas

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS