Kafékedjan Le Pain Français släpper sin nattklubb

Ägarbröderna går skilda vägar och Le Pain Français AB dumpar sin nattklubb på Avenyn. Klubben byter namn och tas över av Sami Samuelsson. "Det känns skönt att lämna nattklubbsverksamheten på Avenyn bakom oss”, skriver Markus Samuelsson till GP.

ANNONS
|

På fredagen stod det klart att bröderna Samuelsson, ägarna till bolaget Le Pain Francais AB, går skilda vägar. Sedan 2003 har kafékedjan drivits av Markus, Sami och Munir Samuelsson som fått kedjan att växa från ett café 1997 till fjorton caféer och restauranger.

LÄS MER:Nattklubben Le Pain Francais Bistro får rätt mot kommunen

Det allra första kaféet under namnet Le Pain Français låg på Övre Husargatan och startades 1997. Redan då var det franska konceptet utmärkande för verksamheten, och ägaren hette André Talon.

Under årens lopp har Le Pain Français verksamhet kommit att omfatta flera olika delar: café, bageri, konditori, restaurang och under några år även nattklubb på Avenyn.

Bröderna går skilda vägar

Nu väljer de tre ägarna att dela verksamheten mellan sig och gå skilda vägar.

ANNONS

LÄS MER:Le Pain Francais Bistro överklagar beslut om stängning

Markus och Munir Samuelsson kommer som tidigare att äga och driva kafékedjan Le Pain Français med tretton café- och restauranger, inklusive Metropolitan på Centralstationen och Brasseriet på Östra Larmgatan.

Sami Samuelsson kommer i framtiden att ensam ta över ansvaret för nattklubben på Avenyn. Klubben byter i framtiden namn och kommer inte längre att ingå i Le Pain Français-koncernen.

LÄS MER:Avenykrog tvingas stänga vid midnatt

”Vi har under lång tid haft olika tankar om hur företaget ska drivas och detta är den bästa lösningen för alla.” skriver vd:n Markus Samuelsson i ett mejl till GP.

”En efterlängtad nystart”

Att uppdelningen är en lättnad för honom och hans bror Munir framgår också av mejlet:

”Det känns skönt att lämna nattklubbsverksamheten på Avenyn bakom oss. Det blir en efterlängtad nystart där jag och Munir kan satsa på det vi brinner för och som går i linje med våra värderingar. Det franska kommer fortsatt finnas som en röd tråd, men vi kommer modernisera och utöka konceptet.” så håll utkik efter våra nyheter.”

LÄS MER:Avenykrog stoppade kommunens trängselkontroll i dörren

Varför gör ni den här förändringen – och varför just nu?

"Vi har gjort en omorganisation som passar oss tre för att få mer tid till de områden vi verkligen brinner för och älskar att göra” svarar Markus Samuelsson via mejl.

ANNONS

Vad är det för olika tankar eller meningsskiljaktigheter ni haft?

"Gällande kvällarna och nattklubben så är det bara att jag samt Munir nu får mer tid till att lägga på vår kärnverksamhet: bageri-konditori-café som är ett område vi tycker är väldigt kul och verkligen har velat satsa mer på. I övrigt så finns det inget mer att säga. Vi tre ser nu fram emot ett slut på pandemin och att kunna få ge våra gäster en fantastisk upplevelse”, svarar Markus Samuelsson.

LÄS MER:Dubbla polisanmälningar efter bråk på Le Pain Francais Bistro

Vilket slags nattklubb det kommer att bli på Avenyn vill Markus Samuelsson i nuläget inte gå in på. Inte heller om uppdelningen har något att göra med bråket på nattklubben i samband med en trängselkontroll i augusti 2020.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS