Hemlig Håkan-målning dök upp på Ullevi under natten

Ullevi har beklätts med konst. Anonyma konstnären Hellstrom street art målade ett nytt gatuverk inspirerad av Håkan Hellströms musik under natten.

ANNONS
|

Om en månad är det dags för Håkan Hellström att inta Ullevi för fyra konserter, men redan nu finns han på arenan, dock i en annan form. Den anonyma konstnären Hellstrom street art arbetade under natten till fredag med sitt senaste verk – en målning på självaste Ullevi.

Higab och Got event var medvetna om att målningen skulle göras på förhand och välkomnar enligt konstnärens gallerist Michael Lindblom på Göteborgsgalleriet Galleri Scandinavia verkets existens.

Först skulle målningen ha gjorts natten mellan tisdag och onsdag, men strul med lyftkranen gjorde att arbetet fick skjutas upp. Natten därpå blåste det i stället för mycket och målningen försenades ytterligare. Till slut kunde den genomföras under småtimmarna som föranledde fredag morgon.

ANNONS

Hellstrom street art arbetar nästan alltid på natten för att behålla sin anonymitet. I en tidigare intervju med GP från i maj sa han att ”det finns många förklaringar till att vara anonym. Främst har man alltid haft med det från graffitin, att ha en signatur och inget ansikte. Men också att verken ska få tala för sig själva”.

Citat från Håkan Hellströms texter

Det som kännetecknar konstnärens verk är att de målas på offentliga väggar, ofta är motiven människor eller Göteborgsvyer tillsammans med spraymålade citat från Håkan Hellströms låttexter. Senast i våras dök en annan stor muralmålning upp på Budohuset, granne med Göteborgs moské. Då ingick citatet ”du är min finaste stund” från låten ”I dina armar”.

I frågan om att använda delar av andras verk i sina egna konstverk har Hellstrom street art tidigare sagt att han ser det som en hyllning till Håkan Hellström. Han är också starkt influerad av brittiska konstnären Banksy.

Det senaste verket är gjort på en av Ullevis pelare uppe vid taket.

LÄS MER:GP släpper podd om Håkan Hellström inför Ullevikonserten

LÄS MER:Recension: Ed Sheeran, London, Wembley

LÄS MER:Recension: Håkan Hellström - ”Jag vill bara va med dej”

LÄS MER:Zara Larsson skriver nya låtar och drömmer om Ullevi

LÄS MER:Ny jättelik väggmålning av anonyma Håkan-konstnären

LÄS MER:Hellström street art är en harmlös vandal

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS