Fröken Snusk uppger: blev antastad inför Melodifestivalen

I samband med fredagens repetitioner i Scandinavium inför Melodifestivalen i Göteborg hölls ett möte om Fröken Snusks säkerhet. Det sedan en berusad man tagit sig in i green room. Nu uppger artisten i Expressen, via sin pressperson Jessica W Sandberg, att hon blev antastad.

ANNONS
|

Under fredagen repetitioner med Melodifestivalens artister i Scandinavium tog sig en berusad man in i greenroom, och fram till artisten Fröken Snusk, något GP:s tidigare kunnat rapportera om.

Händelsen fick SVT att vara självkritiska kring säkerheten och ett krismöte hölls.

– Fröken Snusks team var mycket upprörda efteråt, och SVT har varit självkritiska och tog det som hände på stort allvar, sa en källa med insyn då till Aftonbladet.

Det var teamet runt artisten som begärde att krismötet skulle hållas.

– Det inträffade en händelse som vi lyfte med SVT och som just nu utreds. Vi kommer att återkomma. Fröken vill fokusera på tävlingen och det respekterar vi alla, sa Fröken Snusks presskontakt Jessica W Sandberg då.

ANNONS

Fröken Snusk uppger att hon blivit antastad av en man

Nu framkommer fler detaljer kring incidenten. Fröken Snusk uppger via sin presskontakt Jessica W Sandberg att hon blev antastad.

En man som inte tillhörde hennes eget team ska ha kommit och satt sig bredvid henne.

”När hon sedan kommer tillbaka till logerna innan sitt framträdande får vi veta att mannen sexuellt antastat Fröken. Vi blev, som ni förstår, extremt upprörda. SVT tog direkt detta på absolut största allvar” skriver Jessica W Sandberg i en kommentar till Expressen.

Fröken Snusk genomförde sin repetition som planerat trots allt, men händelsen strax innan gjorde henne var ”omskakad och ledsen” skriver Jessica W Sandberg till Expressen.

Mannen ska, enligt Aftonbladet, ha haft ackreditering till Melodifestivalen.

Projektledaren Andres Wistbacka: ”Oacceptabelt”

SVT bekräftade under lördagen att en person som inte skulle varit i greenroom vid det aktuella tillfället ändå befann sig där. ”Men det har inte brustit i säkerheten. Vi utreder händelsen tillsammans med artisten och hennes team. Och vi vill respektera artistens önskemål att lägga allt fokus på tävlingen" skrev projektledaren Anders Wistbacka i ett sms till GP på lördagen.

Under söndagen kallar Anders Wistbacka det som hänt ”oacceptabelt” i Expressen. Även Jonna Wennerberg, pressansvarig på SVT, skriver i ett sms till GP på söndagen att ”Det som inträffade under genrepet är oacceptabelt och vi ser väldigt allvarligt på det.” Enligt henne rör det sig om en ”person som var på plats med ett av bidragen” och han ”skulle ej ha befunnit sig i greenroom.”

ANNONS

”Vår säkerhetspersonal agerade så fort de fick redan på vad som hade hänt. Personen i fråga blev fråntagen sin ackreditering och fick lämna arenan” berättar Jonna Wennerberg vidare i sitt sms.

Hon menar att det inte var någon brist i SVT:s säkerhet:

”Men det var ingen brist i säkerheten då personen hade korrekt ackreditering för att vara där. Detta var en brist i det redaktionella arbetet som vi har korrigerat.” skriver hon i sms till GP.

Jonna Wennberg vill ”utav respekt för artisten” inte besvara frågan om händelsen har, eller kommer att, polisanmälas.

LÄS MER:Senaste nytt om Melodifestivalen

LÄS MER:Liamoo och Maria Sur till Mellofinal

LÄS MER:Guldgrabben Liamoo är Mr 100 procent i Melodifestivalen

LÄS MER:Behöver vi veta vem Fröken Snusk är bakom masken?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS