Liamoo och Maria Sur till Mellofinal

Det gick vägen för Liamoo. Göteborgaren imponerade stort och fick med sig ukrainska Maria Sur till Mellofinalen i Stockholm.
– Jag känner bara en enorm kärlek just nu, säger Liamoo efter segern.

ANNONS
|

Så var den andra deltävlingen av Melodifestivalen avklarad. Och inför ett i princip fullsatt Scandinavium gick den forne Idolsegraren och kvällens storfavorit Liamoo (Liam Cacatian Thomassen) direkt till final, så som han gjort varje gång han ställt upp (2018, 2019, 2022) – och landade dessutom en imponerande bronsmedalj med Hanna Ferm vid ett av tillfällena.

Göteborgarens flammande, eldfängda bidrag ”Dragon” fick publiken att dra efter andan inne på arenan, och redan under numret började rösterna att hagla in. När det sedan var dags för programledaren Carina Berg att presentera den första vinnaren bröt jublet ut redan så fort hon formade läpparna till ”Lia ...”

ANNONS

Och Liamoo själv var nöjd med sin insats, trots en mindre miss med elden, och rös av publikens mottagande i Scandinavium. Det stod klart när GP lyckades få ett par minuter med den lyckliga vinnaren från Guldheden.

Liamoo: ”Känner bara stor kärlek nu”

– Jag känner bara en enorm kärlek just nu. Från publiken här i arenan, från min familj, från fans på internet ... överallt! Det känns underbart att sjunga här på hemmaplan. Jag debuterade i Mello här i Scandinavium 2018 och att få komma tillbaka nu sex år senare, och sex år säkrare, det känns verkligen speciellt.

Du har toppat oddslistorna hela veckan. Hur tacklar du det?

– Jag ser det såklart men försöker bara att fokusera på mitt och inte låta det påverka mig. Jag håller mig till planen oavsett vad folk skriver på nätet, positivt eller negativt.

Det skulle ha brunnit lite i din hand, men effekten uteblev. Vad hände?

– Jag rörde mig lite för snabbt på scenen så lågan släcktes. Det kommer fungera bättre nästa gång.

Och nästa gång blir på Friends. Kommer du att ändra i numret på något sätt?

– Nej, det tror jag inte. Jag är väldigt nöjd med mitt nummer som det är.

ANNONS

Du har gått direkt till final varje gång du har tävlat. Branschen rycker i dig. Är det nu du lämnar hemstaden Göteborg och flyttar till Stockholm?

– (skratt) Aldrig! Jag älskar Göteborg och tänker inte flytta härifrån. Stockholm är bara tre timmar bort. Det är ett perfekt avstånd.

Maria Sur också klar för Mellofinal

Med sig till den stora Mellofinalen på Friends i mars får Liamoo den ukrainska sångerskan Maria Sur, som därmed är finalklar för andra året i rad. Hon var jublande glad men också lättad efter att tv-kamerorna släckts ned.

– Jag var mycket mer nervös det här året jämfört med förra gången. Förra året hade jag inte riktigt hunnit förstå hur stor den här tävlingen är i Sverige. Allt var nytt för mig.

– Den här låten visar verkligen vilken typ av artist jag vill vara så det betyder jättemycket att få den här responsen.

Känner du att du verkligen etablerat dig som artist i Sverige nu?

– Njae, det kan jag inte riktigt ta in, säger Maria Sur och skrattar.

– Men jag har jobbat hårt och vi är ett helt team som har velat göra något nytt och modernt till tävlingen. Jag är så tacksam att de vågat tro på mig och mina kreativa idéer.

ANNONS

Hur ska du förbereda dig inför finalen?

– Jag ska bara försöka njuta av stunden, det är viktigast av allt, komma ihåg att vara närvarande i att få vara med om detta.

Melodifestivalens andra deltävling

  • Liamoo – till final
  • Maria Sur – till final
  • Dear Sara – till kval
  • Fröken Snusk – till kval
  • C-Joe – utslagen
  • Engmans kapell – utslagna

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Senaste nytt om Melodifestivalen

LÄS MER:Guldgrabben Liamoo är Mr 100 procent i Melodifestivalen

LÄS MER:Gör ont att se Fröken Snusk manglas i Mello-maskineriet

LÄS MER:Se bilderna från första Mellorepet i Göteborg

LÄS MER:Pom-poms och glitter – peppen stor inför Mello i Scandinavium

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS