Fredrik Virtanen tillbaka i nya magasinet Konkret

Efter flera års frånvaro gjorde Fredrik Virtanen en försiktig återkomst till mediescenen som krönikör i VLT i höstas. Nu är han tillbaka på allvar, som frontnamn för ett nytt nätmagasin.

ANNONS
|

Fredrik Virtanen, tidigare profilerad Aftonbladetskribent, är tillbaka i rampljuset. Hösten 2022 presenterades Virtanen som ny krönikör i VLT, och nu är han ett av frontnamnen för förlaget Opulens nya nätmagasin Konkret.

Magasinet beskrivs som en daglig nättidskrift som blandar nyheter med kulturartiklar och opinionstexter. Bland skribenterna finns förutom Virtanen även Lisa Bjurwald, Masoud Kamali, Carl-Michael Edenborg, Kent Wisti och Aysha Jones.

I ett pressmeddelande beskriver chefredaktören Stefan Bergmark tidningen som mediekritisk motvikt i en era av postsanning och filterbubblor.

”Det maktkritiska perspektiv som är den goda journalistikens kännetecken, men även en konsekvensneutral och evidensbaserad hållning till samhällsdebatter lyser inte sällan idag med sin frånvaro”, säger Stefan Bergmark i pressmeddelandet.

ANNONS

LÄS MER:Sociala mediers idioti har blivit mainstream

LÄS MER:Recension: "BB-krisen" – Lisa Bjurwald

LÄS MER:Virtanen ny krönikör på VLT

LÄS MER:Prästen Kent Wisti slutar göra sina satirteckningar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS