Kent Wisti slutar med sina satirteckningar. Efter fyllda femtio och tio års tecknade är han klar.
Kent Wisti slutar med sina satirteckningar. Efter fyllda femtio och tio års tecknade är han klar. Bild: Lina Salomonsson

Prästen Kent Wisti slutar göra sina satirteckningar

Kent Wisti är klar med sina tecknade, satiriska samtidskommentarer.
– Allting har sin tid och jag har faktiskt själv aldrig sett något riktigt värde i dem, jag tycker själv inte att de är så bra, säger han till tidningen Dagen.

ANNONS
|

Det är i den kristna tidningen Dagen som Lunda-prästen Kent Wisti, 49 år, avslöjar att han slutar med sina uppmärksammade satirteckningar där han ofta kommenterat och reflekterar över dagsaktuella nyheter och händelser.

Kent Wisti, som snart fyller femtio, har producerat teckningarna med en hög frekvens sedan tio år tillbaka. Nu lägger han alltså ned pennan.

– Allting har sin tid och jag har faktiskt själv aldrig sett något riktigt värde i dem, jag tycker själv inte att de är så bra. Men en del har uttryckt att de varit viktiga för dem och eftersom det inte tagit så mycket tid och energi för mig så har jag fortsatt. Satirrutorna har också tagit mig till många roliga sammanhang vilket jag är tacksam för, säger Wisti till tidningen Dagen.

ANNONS

Teckningarna har publicerats i dagspressen men också fått stor spridning på sociala medier. Humorn tänker dock inte Kent Wisti släppa.

LÄS MER:"Satiren har ett enormt ansvar"

LÄS MER:Rockpräst utan insikter

– Humorn måste kunna bita och utmana, och inte bara vara något som frammanar skratt. Det ska kunna knyta sig i magen, även i kristna sammanhang. Framför allt bör vi förstå hur viktigt det är att kunna skratta åt sig själv. Att omsluta sina egna tillkortakommanden och bräcklighet i någon slags ömhet, säger han till Dagen.

Kent Wisti skriver också på Instagram att boken ”Bögörat” som kommer i början av november blir hans sista med satirteckningar.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS