Alva Hallerström var en av de singlar som nekades Filmfestivalens speeddejting.
Alva Hallerström var en av de singlar som nekades Filmfestivalens speeddejting. Bild: Privat

Filmfestivalens mejlmiss ledde till speeddejting på Folk

Under torsdagskvällens filmfestival är det speeddejting på Hagabion som står på schemat, men många av de ansökande fick inte plats. Hur de meddelades avslaget? I en gemensam mejltråd. Men filmfestivalens pinsamma miss blev början på en gruppdejt för de ratade singlarna.

ANNONS
|

Den anonyma ansökan till filmfestivalens speeddejting på Hagabion blev allt annat än anonym när 58 av singlarna under onsdagskvällen informerades om deras icke-medverkan – i en gemensam mejltråd.

”Jättepinsamt och jättedåligt”

– Det är jättepinsamt och jättedåligt. En av våra kollegor har gjort en jättemiss, det är ett handhavandefel och så ska man självklart inte göra, säger Andreas Degerhammar, presskontakt på Göteborgs filmfestival.

Några av de speeddejting-nekade singlarna har hört av sig till filmfestivalen angående missen.

– Vi håller på att ta hand om det nu, vi pratar med dem och ber om ursäkt, säger Degerhammar.

Men mejltråden tog en oväntad vändning, och röjandet av singlarnas anonymitet firades bland de personer vars mejladress fanns på listan.

ANNONS

”En lista med kärlekstörstande människor”

– Det första mejlet jag såg var något i stil med ”åå en lista med massor av kärlekstörstande människor”, och sedan har det fortlöpt till att vi ska ha en egen dejting, säger Alva Hallerström, en av singlarna som nekades en plats på filmfestivalens speeddejting.

I mejltråden avlöser glada meddelanden varandra, ”Tusan sån bra idé - jag hänger på bara för att initiativet är så friskt vågat!”, skriver en av singlarna. ”Skrattade högt när allas mejladresser låg med i mejlet, men jag älskar vändningen det här tog”, skriver en annan.

”Jättekul att det blev såhär”

– Jag blev besviken när jag fick reda på att jag inte kom med, så det är jättekul att det blev såhär, säger Alva Hallerström.

Tid och plats för de överblivna singlarnas egen dejting spikades till samma tid och dag som filmfestivalens speeddejting – på torsdag klockan 18, och lokalen bestämdes till Folk på Järntorget.

– Sen var det någon som frågade hur vi ska känna igen varandra, men någon skrev att han skulle ha en t-shirt med bananer på så man får väl leta upp honom då, säger Stina Oskarsson, som ska medverka på gruppdejtingen på Folk.

Vad har du för förväntningar på kvällen?

– Det är en rolig grej, jag gissar på att det blir en ganska spridd åldersskara, men annars har jag inte så mycket förväntningar annat än att ha en trevlig kväll, säger hon.

ANNONS

”De som inte kan i dag kanske kan en annan dag”

Alva Hallerström är däremot osäker på om hon kommer hinna till kvällens gruppdejt.

– Men gruppen finns ju kvar så de som inte kan i dag kanske kan en annan dag tänker jag.

LÄS MER:Fem lite annorlunda saker att göra på Filmfestivalen

LÄS MER:Festivalbesökare från när och fjärran samlas för att se film

LÄS MER:Höjdpunkterna på Göteborgs filmfestival

ANNONS