Fem lite annorlunda saker att göra på Filmfestivalen

Speed dating, gratisfilm, barhäng och hantverksöl – det händer mycket kring Filmfestivalen. Här är fem tips på aktiviteter som sticker ut under veckan.

ANNONS
|

Utöver alla ”vanliga” filmvisningar finns en uppsjö av aktiviteter under Filmfestivalen att ägna sig åt.
Utöver alla ”vanliga” filmvisningar finns en uppsjö av aktiviteter under Filmfestivalen att ägna sig åt. Bild: Pressbild

Snabb kärlek på Kino

Hagabion, 2/2

Kärlek kan ibland verka bäst på bio, men man måste ju försöka i verkliga livet också. I år framhåller festivalen kärleken lite extra under några dagar, och en del av det temat är att erbjuda speed dating, varsamt lett av komikern Kirsty Armstrong. Gör en föranmälan om det låter intressant så kommer Filmfestivalen agera Amor och sätta ihop en matchande grupp singlar. Den 2 februari ses ni sedan på Bar Kino och resten kommer bli historia. På ett eller annat sätt.

Gratisfilm i Nordstan

Nordstan 27/1–5/2

För alla oss som drabbats av räntehöjningar, elprischock och utblottning i mataffären återkommer det fina konceptet gratisfilm på Biograf Nordstan. Här visas flera klassiker med koppling till Göteborg, och som bonus får vi arkivbilder från den gamla goda tiden här i stan. Det kostar ingenting mer än att du behöver tillbringa dagen i ett köpcentrum, men det får vi leva med. Missa till exempel inte alla delar av göteborgianans kronjuvel "Upp till kamp", som visas nu i helgen.

ANNONS
Ivans Pilsnerbar på Ringön bjuder in till filmvisning, livespelning och festlig stämning.
Ivans Pilsnerbar på Ringön bjuder in till filmvisning, livespelning och festlig stämning. Bild: Maria Steén

Ingen pilsnerfilm på pilsnerbaren

Järnmalmsgatan 4, 2/2

Har du ännu inte avlagt besök på Ivans Pilsnerbar på Ringön så bjuder filmfestivalen på en mycket god anledning. Den 2 februari är det lite finskt tema här, då visas kultregissören Aki Kaurismäkis ”Mannen utan minne”, följt av livespelning med Marko Haavisto & Poutahaukat som gjorde musikalisk debut i samma film. Nina Natri står bakom skivspelarna efter det, så det finns ingen anledning att rulla hem från Järnmalmsgatan innan midnatt denna torsdag.

En öl för varje tillfälle

Diverse barer

Med så mycket hantverksöl i omlopp i staden vore det väl nästan märkligt om inte Filmfestivalen hade en egen ipa. Tillsammans med Stigbergets bryggeri har man tagit fram en sådan, under det okomplicerade namnet Göteborg Film Festival IPA 2023. Du dricker den på Skanshof, Shangri-La, Moreno Pizza, Taverna Averna, Hagabion och Kafé Magasinet hela festivalen ut.

Kort och gott i Mölnlycke

Mölnlycke kulturhus, 4/2

Både kort och gratis tycker de flesta är riktigt gott. Att se kortfilm är ett hett tips för att hålla sig à jour med filmvärlden, dessutom på ett tidseffektivt sätt. På detta vis uppdaterar du dig på vilka som kan komma att bli svensk films stora namn i framtiden, vissa av dem blir också riktiga snackisar – se bara på "Las Palmas" från 2011 som fortfarande fnissas åt. Alla tävlingsfilmer i kortfilmstävlingen Startsladden visas helt gratis på Mölnlycke kulturhus den 4 februari.

ANNONS

LÄS MER:Malin Ingrid Johansson vinner filmpriset ”Startsladden”

LÄS MER:Kändistätt när Göteborgs filmfestival drog igång

LÄS MER:Guide: Göteborgs bästa pubar enligt ölexperterna

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS