Duon från Radiohead till Way Out West med bandet The Smile

Radiohead är ett av de mest önskade namnen till Way Out West.
Nu kommer man i alla fall hyfsat nära då bandet The Smile med sångaren Thom Yorke och gitarristen Jonny Greenwood kommer till Slottsskogen.

ANNONS

Legendariska, brittiska rockbandet Radiohead återkommer ofta när i alla fall den äldre delen av besökarna på Way Out West listar sina önskebokningar. Det är en dröm som inte blir verklighet 2024, men klart är att i alla fall två av Radioheads medlemmar dyker upp i Göteborg.

Under pandemin bildade sångaren Thom Yorke och gitarristen bandet The Smile tillsammans med jazztrummisen Tom Skinner. Det är den konstellationen som Luger har bokat.

PJ Harvey, Pulp, Queens of the stone age och Fred again...

I sitt pressmeddelande skriver man att det med The Smile ”uppstår en alldeles särskild spännkraft mellan de rytmiska elementen och de eklektiska kompositionerna. Och ovanför allt svävar Yorkes hemsökta tenorröst och den spegel han håller upp mot en absurd samtid.”

ANNONS

Den som hoppas på Radiohead-låtar får nog dock tänka om och i stället lyssna in sig på The Smile.

Way Out West äger rum mellan den 8 och 10 augusti. Sedan tidigare är bland andra Fred again.., Queens of the stone age, Pulp och PJ Harvey.

LÄS MER:Loyle Carner, J Hus, Kenya Grace och Yaya Bey till Way out West

LÄS MER:Shane MacGowan var mycket mer än ”Fairytale of New York”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS