Bulletins förre vd startar sajt med Paolo Roberto

Efter konkursen med Bulletin – nu kommer nyhetssajten Nongrata. Chefredaktör på Nongrata är Bulletins förre vd Jannik Svensson och krönikör blir Paolo Roberto. Ett av sajtens mål är att motverka kancelleringskulturen.

ANNONS
|

Det är Ålandstidningen och Dagens Media som berättar nyheten om att journalisten och Bulletins förre vd Jannik Svensson nu dragit igång nyhetssajten Nongrata.

Tanken är att sajten ska publicera nyheter varje vecka med Jannik Svensson i rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare. Med på satsningen finns också entreprenören och programledaren Paolo Roberto som våren 2020 dömdes för – och erkände – att han hade köpt sex i en lägenhet i Stockholm. Tanken är att Roberto ska skriva krönikor för sajten.

”Det känns väldigt roligt. Jag har varit med i 13 olika företag från början, varav några har gått bra och andra mindre bra. Men här finns ett riktigt bra gäng med ett driv som jag känner igen från tidigare företag som gått bra, så jag tror verkligen på det här”, säger Paolo Roberto själv i en intervju med Nongratas chefredaktör.

ANNONS

På Nongratas hemsida finns också en slags programförklaring för den nya sajten.

”Ledarredaktionens politiska inriktning är oberoende banjohöger och lägger ett starkt fokus på individens rätt att bestämma över sitt eget liv, stark äganderätt och en levande landsbygd. Ledarredaktionen tar avstånd från kancelleringskultur (cancel culture) och välkomnar, inom rimlighetens gränser, en ny chans för de som förlorat sin plattform som en konsekvens av kancellering. Ledarredaktionen anser att brott genom, av domstolar fastställda straff, ska kunna försonas men inte nödvändigt förlåtas”, skriver man på sajten.

LÄS MER:Misstänkt människohandel utreds i Paolo Roberto-fallet

LÄS MER:Varför gavs Paolo Robertos böcker alls ut?

LÄS MER:Gud, ge mig Bulletin-grundarnas självförtroende

LÄS MER:Dan Korn ny chefredaktör för Bulletin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS