Paolo Roberto erkände sexköp i en intervju med TV4.
Paolo Roberto erkände sexköp i en intervju med TV4. Bild: TV4

Misstänkt människohandel utreds i Paolo Roberto-fallet

Ett polistillslag mot en lägenhetsbordell i Stockholm fick stor uppmärksamhet när en av de misstänkta visade sig vara Paolo Roberto. Nu misstänker man att fallet har kopplingar till misstänkt människohandel.

ANNONS
|

Åklagarmyndigheten meddelar att förundersökningen om ett uppmärksammat fall av bland annat köp av sexuell tjänst har överlämnats till Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Det handlar om det fall där bland andra Paolo Roberto misstänks för sexköp och oaktsam våldtäkt, efter att ha åkt fast i en polistillslag mot en lägenhetsbordell i Stockholm 14 maj.

LÄS MER:Paolo Roberto till TV4: "Jag har köpt sex"

LÄS MER:Paolo Roberto får sparken från TV4

Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet ska ta över utredningen eftersom det har "framkommit vissa kopplingar till ett ärende om misstänkt människohandel kring den lokal på Östermalm där polisen tidigare har gjort ett tillslag."

Enligt åklagaren i fallet, Paulina Brandberg, greps två personer misstänkta för människohandel och grovt koppleri i fredags, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS

– De greps på Skavsta när de var på väg att lämna landet, säger åklagaren till tidningen.

Enligt intervjun misstänks människohandlarna ha tvingat ”ett flertal” kvinnor att sälja sex.

– Det finns numera en misstanke om människohandel, så kallad trafficking, där två personer har begärts häktade och det finns anledning att utreda kopplingarna till Insats torsk och därför har jag tagit över även den förundersökningen, säger Paulina Brandberg till Aftonbladet.

LÄS MER:Västsvensk toppolitiker polisanmäld för sexköp

ANNONS