Paolo Roberto till TV4: "Jag har köpt sex"

Tv-profilen Paolo Roberto misstänks för sexbrott. Han är en av elva män som ertappades av polis under en riktad insats mot sexhandeln i centrala Stockholm.

ANNONS
|

Natten till fredagen genomförde Norrmalmspolisen en razzia i centrala Stockholm.

Tillslaget gjordes i samarbete med människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning, NOA.

– Det stämmer, vi har gjort ett tillslag och elva personer har rapporterats för sexbrott, säger Mats Eriksson, presstalesman hos polisen i Stockholm till GP.

– En av dem greps, då han inte erkände brott. Övriga erkände på plats och har nu strafföreläggande eller böter att vänta.

"Jag har köpt sex"

Bland de rapporterade männen finns Paolo Roberto. Under fredagen talade boxaren och tv-profilen själv ut om nattens händelser i en kort TV4-intervju.

– Jag har köpt sex, erkänner han för Jenny Strömstedt.

ANNONS

Är det något som du brukar göra

– Nej. Det är första gången.

Hur gick det till, hur kom du på att du skulle göra det?

– Jag har ju en sådan grej i livet att när det går bra för mig – och jag har aldrig mått så bra som nu, har aldrig varit så lycklig: livet blommar – då hittar jag alltid ett sätt att förstöra det på, svarar Paolo Roberto och fortsätter:

– Den här gången lyckades jag hitta det som jag egentligen tycker är det smutsigaste som finns, för att liksom döva det här hålet som finns hos mig.

Enligt boxaren och tv-profilen rör det sig om ett självskadebeteende han burit med sig sedan barndomen.

– Det här är det absolut smutsigaste och vidrigaste man kan göra mot en annan människa, säger han om sexköpet.

– Det är ett självskadebeteende som jag haft länge i mitt liv, som grundar sig på övergrepp som jag blivit utsatt för när jag var liten. Det hålet kan bara stängas med smärta.

Vad är det som du tycker är smutsigt med prostitution?

– Jamen du köper ju en annans kropp, säkert någon som är dit-tvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt, svarar Paolo Roberto under TV4-intervjun.

ANNONS

"Det är rätt åt mig!"

Redan tidigt på fredag morgon, efter razzian, lade Paolo Roberto ut en ångerfull Instagrampost. Där skriver han bland annat:

"Jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig! "

Han konstaterar vidare: "Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i min själ."

Visa det här inlägget på Instagram

När jag är som lyckligast i livet så lyckas jag alltid spaka undan benen på mig själv. Nu är jag tyvärr här igen och den här gången finns det ingen förlåtelse... För att krossa sig själv är en lång process. Som kräver total hängivenhet. Det betyder att du behöver gå emot 100% av vad du står för. Det betyder att du måste förlora varje gnutta av hopp. Det betyder att du måste strunta i all typ av moral du någonsin stått för. Det betyder att du förlorar all kärlek du någonsin känt. Det betyder att du varit illojal mot alla du varit lojal mot. Det betyder att du är ingen och mycket mindre än så. Jag är helt enkelt en parasit som ska utrotas! Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig! Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ.

Ett inlägg delat av Paolo Roberto (@1paolo2)

Enligt Expressen kommer den prostituerade kvinnan som Paolo Roberto nu misstänks ha köpt sex av från "ett av Europas fattigaste länder".

Var de prostituerade kvinnorna under nattens razzia särskilt utsatta, eftersom poliser som sysslar med människohandel var på plats?

– Ja precis. Ofta ingår ju människohandel i prostitution, säger Mats Eriksson, presstalesman hos Stockholmspolisen till GP.

– De här kvinnorna är ofta utsatta och kommer från fattiga länder. De har tagit sig hit på egen hand för att sälja sex.

En krävande polisinsats

Kriminalinspektör Simon Häggström är spanare vid NOA och specialiserad på prostitution och människohandel. Han var med under razzian natten till fredagen.

I ett inlägg på Instagram skriver han att insatsen var så krävande att ”flera av oss inte ens hade tid att få i oss lite mat under hela passet.”

ANNONS

Texten fortsätter: ”Vi har slitit hårt och gripit flertalet män för att ha köpt sex. Såhär dagen efter så är det några tankar som snurrar i mitt huvud. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig.”

Razzian är en del av en polisoperation som ska ha pågått i Stockholm hela veckan, och som enligt Expressen har fått namnet "Insats torsk".

Simon Häggström hänvisar till förundersökningssekretess och vill i nuläget därför inte ge några ytterligare kommentarer kring det aktuella ingripandet, uppger Expressen.

– En del av mina mannar var med på tillslaget, berättar Christian Frödén, gruppchef på gränspolisen för GP. Även han arbetar med människohandel i Stockholm.

– Tillslaget skedde inom ramen för den utbildningsinsats Simon Häggström leder, som syftar till att den vanliga patrullpolisen lättare ska kunna se den här typen av brottslighet, och få in sexköpsärenden som en del av sitt lokala polisarbete.

Sparkas från Farmen

Under fredagseftermiddagen berättade Aftonbladet att Paolo Roberto sparkas från sitt jobb på TV4, där han var aktuell som programledare för "Farmen".

”TV4 Media tar kraftigt avstånd från programledarens oförsvarliga agerande och meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”, skriver TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg i ett sms till tidningen.

ANNONS

ANNONS