Kanye West på basketmatch förra året. Arkivbild.
Kanye West på basketmatch förra året. Arkivbild. Bild: Ashley Landis/AP/TT

Kanye West stäms av fotograf efter uthängning

En fotograf har dragit Kanye West inför domstol för att ha använt en bild olovandes, skriver TMZ.

ANNONS
|

Det var förra året som rapstjärnan, som numera kallar sig Ye, lade upp en bild på Gabriella Karefa-Johnson, en moderedaktör för Vogue, på Instagram.

"Det här är inte en modeperson. Om du pratar om Ye så kommer jag prata om dig. Fråga bara Trevor Noah", skrev han i inlägget.

Problemet var att bilden var tagen av den professionella fotografen Michaela Efford, som inte gett någon tillåtelse att använda bilden. Nu meddelar Efford att hon stämmer rapstjärnan.

Upprinnelsen till påhoppet på Vogue-redaktören var att hon förra året kritiserade Kanye West för att visat upp tröjor med texten "White lives matter" vid en modevisning. I samma veva blev Kanye West avstängd från Instagram för att ha riktat rasistiska glåpord mot "The daily shows" programledare Trevor Noah.

ANNONS

LÄS MER:Nu dumpar Adidas Kanye West-produkterna

LÄS MER:Kanye West: Jag är inte längre antisemit

LÄS MER:Kanye West stäms för mobbning och bisarra regler

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS