Adidas ska börja att sälja av sitt lager med Yeezy-produkter. Arkivbild.
Adidas ska börja att sälja av sitt lager med Yeezy-produkter. Arkivbild. Bild: Seth Wenig/AP/TT

Nu dumpar Adidas Kanye West-produkterna

I slutet av maj kommer tyska sportjätten Adidas att börja sälja ut sitt sortiment av Yeezy-produkter, designade av artisten Ye, tidigare känd som Kanye West.

ANNONS
|

Intäkter från försäljningen kommer att gå till olika organisationer, bland annat en som grundats av brodern till George Floyd som kvävdes till döds av en polis i USA.

Bakgrunden till utförsäljningen och beslutet att skänka bort vinsten kommer efter att artisten gått ut och gjort en rad antisemitiska uttalanden, bland annat på sociala medier. Detta har inneburit att Adidas valt att dra in försäljningen och avbryta samarbetet men en stor fråga har varit vad man ska göra med varulagret som bedöms vara värt 1,3 miljarder euro.

– Vi bedömer nu att det här är den bästa lösningen då det kommer att få en positiv påverkan, säger vd:n Bjørn Gulden i ett uttalande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS