Rapparen Kanye West har ändrat sig och säger sig nu tycka om judar igen. Arkivbild.
Rapparen Kanye West har ändrat sig och säger sig nu tycka om judar igen. Arkivbild. Bild: Ashley Landis/AP/TT

Kanye West: Jag är inte längre antisemit

Den amerikanska rapparen Kanye West meddelar i ett inlägg på Instagram att han inte längre är antisemit. Han ändrade sig ett att ha tittat på filmen "21 Jump Street".

ANNONS
|

"Att se Jonah Hill i '21 Jump Street' har fått mig att tycka om judar igen", skriver artisten.

Han skriver också att ingen ska låta sin ilska mot en eller två individer förvandlas till "hat mot miljontals oskyldiga människor" och att ingen kristen kan kallas antisemit med tanke på att Jesus är jude. "Tack Jonah Hill jag älskar dig", skriver Kanye West.

Kanye West har de senaste månaderna fått stor medial uppmärksamhet för ett antal kontroversiella och antisemitiska uttalanden.

I början av december stängdes rapparens Twitterkonto av, sedan han lagt upp en bild av en svastika som smälte samman med en Davidsstjärna. Han har även uttryckt sin kärlek för nazister och beundran för Adolf Hitler.

ANNONS

Flera stora företag har klippt banden med West bland annat på grund av hans antisemitiska uttalanden, som han tidigare inte visat några tecken på att backa från.

Förra året stängdes han också av från Instagram för att ha brutit mot plattformens regler i samband med skilsmässan från realitystjärnan Kim Kardashian.

ANNONS