Uppgifter: Skjutningar i Partille och Strömmensberg kan kopplas till gängkonflikt

En man blev skjuten i Strömmensberg på torsdagskvällen. Senare på kvällen meddelade polisen att mannen dött av sina skador.
Tidigare under dagen avlossades skott på en parkering vid Oluff Nilssons väg i Partille.
Enligt uppgift till GP är en av polisens teorier att båda skjutningarna kan kopplas till en gängkonflikt i Göteborg.

ANNONS

Strax efter klockan 19 på torsdagskvällen fick polisen in flera larm om en skottlossning i Strömmensberg i Göteborg.

– Det kom in ett antal samtal om smällar, vi åker dit och anträffar en skadad person, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Mannen, som var i 25-årsåldern, fördes efter händelsen med ambulans till sjukhus. Vid 23-tiden meddelade polisen att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade och brottsrubriceringen är mord och grovt vapenbrott.

Polisen var på plats med en större resurs i området för att säkra brottsplatsen och inhämta information. Skottlossningen ska enligt polisen ha skett utomhus.

Enligt en person som bor i närheten av skottlossningen hördes fem eller sex höga smällar.

ANNONS

– Jag var nere i tvättstugan när jag hörde flera smällar. Jag trodde att det var något med rören men när jag kom upp i lägenheten berättade min sambo att han hade hört skottlossning. Och kort därefter såg vi ett stort pådrag med kanske sex bilar och att de har förhört personer på vår gård, säger personen.

Uppgifter: Kopplas till gängkonflikt

Enligt uppgift till GP är en av polisens arbetshypoteser att skjutningen i Strömmensberg skett inom ramen för det ständigt pågående gängkriget mellan kriminella nätverk i norra och södra Biskopsgården.

– Stressnivån mellan de här två grupperingarna har varit extremt hög efter mordet på C.Gambino, förklarar en poliskälla.

Det var den 4 juni som den kände och prisbelönte rapartisten sköts till döds i ett parkeringsgarage vid Selma Lagerlöfs Torg.

Han var genom sin musik och sitt bolag kopplad till personer på den ena sidan i konflikten i Biskopsgården.

Gänguppgörelsen fortsatte, enligt polisens teorier, under torsdagen:

  • Klockan 10.30 avlossades skott mot en bil i Partille. 
Där tror utredarna att individer från ena sidan försökt skjuta folk från den andra sidan. Två personer greps efter den händelsen, som rubricerats som mordförsök.
  • Klockan 19.06 larmade alltså allmänheten om en skjutning i Strömmensberg. Dådet skulle kunna vara en hämnd för det som inträffade knappt nio timmar tidigare.

– Men mycket är fortfarande oklart när det gäller de senaste två våldsbrotten, säger en uppgiftslämnare.

Boende: ”Obehagligt”

Enligt polisen pågick en "intensiv sökinsats" i området efter gärningspersoner under torsdagskvällen, något som bekräftas av boende.

– Det är jättemycket poliser med hundar och en helikopter som är uppe och flyger. De har börjat spärra av med band och så här nu också.

ANNONS

Den boende säger att det känns ”obehagligt” att en skjutning sker så nära, men att hen samtidigt inte blir särskilt överraskad.

– Det känns inte bra att det sker i ens eget område där man bott tryggt så länge, men så här är det i hela stan, höll jag på att säga. Man blir inte så förvånad.

LÄS MER:Skjutning i Partille – två gripna efter skott på parkering

ANNONS