Skjutning i Partille – två gripna efter skott på parkering

Flera personer larmade polisen på torsdagsmorgonen efter att de hört skott avlossas på en parkering i Partille. När polisen kommer fram hittar de skotthål på platsen, men både offer och gärningsmän är försvunna.

ANNONS
|

Vid 10.30 på torsdagen larmade flera personer polisen efter att de hört skott avlossas på en parkering i Partille. Strax efter att ha hört skotten ser vittnen en svart bil köra iväg, och en man i svart luva springa från platsen.

Väl på plats hittar polisen ett skotthål i en av bilarna, men flera skott ska ha avfyrats under händelsen. Det finns däremot inga tecken på att någon har blivit träffad.

– Då skulle det rimligen ha funnits blod på platsen och det gör det inte, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen vet i nuläget inte om skotten avlossades av mannen till fots eller personerna i bilen, men de tror att minst en person utöver föraren befann sig i bilen vid händelsen.

ANNONS

Två gripna för inblanding i mordförsöket

Polisen utreder händelsen som mordförsök och efter en stor insats på olika platser i Göteborg har de kunnat gripa två personer för inblandning i brottet.

De söker fortfarande personerna som var på plats vid skottlossningen.

– Det är främst målsägande som vi letar efter. Det kan bringa klarhet till varför detta har inträffat, säger Thomas Fuxborg.

Just nu pågår dörrknackning i området. Polisen arbetar också med inre spaning och kontroller.

ANNONS