Det är GP:s satsning Klimatåret

50 000 personer dör årligen på grund av luften i Polen – och problemen med koleldningen kommer att spridas och öka dödligheten även i Sverige om ingenting görs.
Skidbackarna i alperna är gröna.
Redan i januari larmas det om torka i Spanien och vattnet kan komma att ransoneras. Kanske får lokalbefolkningen stå utan allmännyttiga bassänger för att turisterna ska kunna frodas på kustnära hotell.
Det handlar om klimat. En av vår tids största frågor. Så stor att den ibland blir ogreppbar. GP vill skapa förståelse.
Det är vårt mål med satsningen Klimatåret.

ANNONS
|

Varje månad kommer vi att publicera ett större initierat reportage som tar upp, förklarar och kanske också förmänskligar det komplexa temat – klimatet. Vi berättar genom människorna som drabbas.

Det blir en klimatkalender där vi månatligen lyfter och förklarar allt från kärnkraftsfrågan till kovändande väderväxlingar. Självklart med utrymme för att snabbt ta oss an ett ämne som plötsligt hamnat högt upp på agendan under årets lopp.

Det första reportaget publiceras onsdagen den 31 januari och handlar om den dåliga luften i Polen – artikeln har rubriken ”Här får barnen astma och hjärntumörer av Europas sämsta luft”.

Vår klimat- och miljöreporter Annelie Moran tar gärna emot tips och idéer i både det stora och det lilla. Henne når du lättast på annelie.moran@gp.se.

ANNONS

Följ med – och förstå.

Missa inte det senaste om miljö och klimat

Nu kan du få alla nyheter och spännande reportage som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Klimat. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS