Hollywoodstjärnan hyllas efter tal

I ett känslosamt vittnesmål vill Hollywoodskådespelaren Ashton Kutcher få ett slut på det moderna slaveriet: "Jag har sett videomaterial med ett barn, som är i samma ålder som mitt eget, bli våldtagen av en amerikansk man som var sexturist i Kambodja. Det här barnet var så betingat av miljön att hon trodde det var en lek".

ANNONS
|

Under onsdagen vittnade Ashton Kutcher, 39,hos amerikanska senaten och dess kommitté för utrikespolitiska relationer i Washington D.C. Under ett känslosamt tal ville skådespelaren försöka få ett slut på trafficking och modernt slaveri, skriver Huffington post.

Men innan vittnesmålet påpekade senatorn John McCain att skådespelarens utseende passade bättre i filmer. Ashton Kutcher svarade med att ge senatorn en slängkyss.

LÄS MER:Abort och hbtq – här är kändisarnas mest laddade tacktal

Efter den komiska "dialogen" började skådespelaren ett känslosamt tal samtidigt som han satt bredvid Elisa Massimino, president över "Human Rights".

"Jag är här idag för att försvara vår strävan efter lycka. Det är ett simpelt begrepp.Det är skänkt till oss från vår egen konstitution. Varje invånare i detta land har rätten att sträva efter lycka och jag tror det är upp till oss medborgare, som amerikaner, att skänka denna rättighet till andra. För så många tas den ifrån. Den blir våldtagen. Den blir tagen med våld, bedrägeri eller tvång. Den blir såld för tillfällig lycka hos andra", sa han bland annat.

ANNONS

LÄS MER:Ashton Kutcher vill värna privatliv

Ashton Kutcher berättade att "troll på internet" ofta säger till honom att hålla sig till hans "vanliga" jobb. Därför passade han på att försvara sitt "vanliga jobb" och berättade vad det innebär. Ashton Kutcher är nämligen styrelsemedlem och medgrundare av Thorn, ett företag som bygger mjukvaror för att bekämpa trafficking och sexuellt utnyttjande av barn.

Han är också far till två barn, en två månader gammal son och en tvåårig dotter. Ashton Kutcher menade att han även försvarade deras rätt att sträva efter lycka.

LÄS MER:Kutcher och Kunis föräldrar igen

"Trodde det var en lek"

Genom talet höll skådespelaren tillbaka tårarna och delade med sig av erfarenheter under resor för att rädda barn från trafficking.

""Jag har sett videomaterial med ett barn, som är i samma ålder som mitt eget, bli våldtagen av en amerikansk man som var sexturist i Kambodja. Det här barnet var så betingat av miljön att hon trodde det var en lek", berättade han bland annat.

Dessutom berättade Ashton Kutcher vad regeringen kan göra för att förhindra trafficking och hur de kan hjälpa individer efter att de blivit räddade.

Hyllas av fansen: "Herregud"

I sociala medier hyllas skådespelaren för ett "fantastiskt tal". "Ashton Kutcher är definitionen av någon som använder sin rikedom och sitt inflytande för att göra en skillnad här i världen", skriver en person. "Herregud vilket anförande", skriver en annan. "Har precis sett Ashton Kutcher fullständigt dominera en hearing om trafficking i amerikanska senaten. Jävlar.", skriver en tredje.

ANNONS

Här kan du se hela talet;

ANNONS