Finland har stängt gränsen för ryska turister. Ryska medborgare kan få undantag om de till exempel reser för arbete, studier eller söker asyl.
Finland har stängt gränsen för ryska turister. Ryska medborgare kan få undantag om de till exempel reser för arbete, studier eller söker asyl. Bild: Jussi Nukari

Vi måste välkomna ryska män som flyr Putin

Detta vore ett billigt sätt att bekämpa Putin utan att ha avlossat ett skott, skriver Magnus Lindberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Diktator Putin mobiliserar 300 000 män för att anfalla Ukraina. Men många ryska män vill fly från Putin och hans krig. EU stänger dock gränserna.

Om det blir för svårt att fly, kan en del av männen i stället tänka att deras minst dåliga alternativ, är att att lyda Putin — att anfalla Ukraina.

Är det det som Sverige och EU vill? Att hjälpa Putin att tvinga ryska män att anfalla och döda folk i Ukraina?

Eller vad tänks om att välkomna dem som ville fly från Putin, hit till Sverige och EU? Att låta ryska plan landa. De ombord får stiga av, om de är män (och deras familjer) som flyr från Putin. Eller åtminstone hjälpa dem vidare till Sydamerika, Afrika eller Australien. Detta vore ett billigt sätt att bekämpa Putin — alltså, att få bort alla hans skulle-ha-varit soldater, utan att ha avlossat ett skott.

ANNONS

Magnus Lindberg

LÄS MER:Tre ryssar flydde – efter första matchen sedan kriget

LÄS MER:Att fly från krig inget skäl för asyl

LÄS MER:Putin släcker hoppet om fred i Ukraina

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS