Tre ryssar flydde – efter första matchen sedan kriget

Rysslands fotbollslandslag spelade första matchen sedan kriget bröt ut.
Efter samlingen flydde tre män – av rädsla för att behöva delta i kriget.
”Det är en skandalös situation”, skriver den ryska sajten football24.ru.

ANNONS
|

Ryssland har uteslutits från i stort sett samtliga internationella idrottssamfund sedan man inledde sitt invasionskrig i Ukraina.

Det ryska fotbollslandslaget slängdes bland annat ut från sommarens EM och det i våras avslutade VM-kvalet.

Ryssarna har inte slutat spela fotboll för det – i lördags mötte herrarna Kirgizistan i en träningsmatch, som Fifa inte hade godkänt.

Matchen var Rysslands första efter uteslutningen och spelades på en fallfärdig arena i Bishkek, huvudstad i Kirgizistan.

Inför 23 000 åskådare vann ryssarna med 2–1.

Premier Leaguespelare kallades in

Nu är laget tillbaka i Ryssland – men man fick inte med sig alla hem. Enligt den ryska nyhetsbyrån Arena-Nezygar, som danska BT hänvisar till, avvek tre män från hemresan.

ANNONS

Den ryska sajten football24.ru kallar det för en ”skandalös situation”.

Anledningen till att dessa icke namngivna män inte velat följa med tillbaka till Ryssland ska vara president Vladimir Putins besked om den partiella mobilisering i landet.

Männen ska helt enkelt inte vilja delta i kriget. Nyheten kommer samma dag som exempelvis den förre Premier League-spelaren ​Diniyar Bilyaletdinov kallats in till den ryska armén, efter det tidigare beskedet om att idrottare ska slippa delta i kriget.

LÄS MER:Diniyar Bilyaletdinov kallas in till ryska armén

LÄS MER:"Självklart att alla länder ska kunna delta"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS