Diniyar Bilyaletdinov kallas in till ryska armén

Ryssland har utlyst mobilisering och 300 000 reservister kallas in till armén.
Detta gäller även idrottsmän och före detta Premier League-stjärnan Diniyar Bilyaletdinov ska nu ha blivit kallad.

ANNONS
|

Det var för en vecka sedan som Rysslands president Vladimir Putin gav order om en ”delvis mobilisering”, vilket innebär att 300 000 reservister ska kallas in för att kriga mot Ukraina.

Beslutet innefattar folk runtom i hela landet, även elitidrottare. Nyligen bekräftade Aleksej Svirin, ordförande i det ryska roddförbundet, att flera idrottare och tränare som har kallats in till armén.

– Det är två, tre tränare och ett antal aktiva som har kallats in, säger han till den statliga nyhetsbyrån Ria Novosti enligt TT.

Det är som sagt en väldigt stor mängd män som kallas till armén och även den tidigare Everton-stjärnan Diniyar Bilyaletdinov, som dessutom spelade EM-semifinal 2008, ska ha kallats in till armén.

ANNONS

Det bekräftar hans pappa till sajten Sport24.

– Ja, Diniyar har blivit kallad nu. Han var med i idrottsarmén när han var 18 år gammal och svors in. Jag vet inte vilken roll han ska ha nu, säger pappan.

Diniyar Bilyaletdinov och Dirk Kuyt i en duell.
Diniyar Bilyaletdinov och Dirk Kuyt i en duell. Bild: CARL RECINE

Kanadas uppmaning: Lämna landet nu

Putins order om mobilisering har lett till stora protester i landet, men även att många ryska män försöker fly. Dessutom har Kanadas regering uppmanat alla 48 kanadensare som spelar i KHL att lämna landet så fort de kan.

– De borde ge sig av nu. Våra möjligheter till att ge konsulära tjänster kan bli extremt begränsade, skriver utrikesministern Melanie Joly till The Canadian Press.

LÄS MER:Putin mobiliserar – idrottare kallas in

LÄS MER:Uppmaningen till KHL-spelarna: Lämna Ryssland

LÄS MER:Duplantis om ryske rivalen: "Jobbigt läge"

ANNONS