Vi har förståelse för att barn och unga påverkas av detta beslut, skriver Maja Berndes.
Vi har förståelse för att barn och unga påverkas av detta beslut, skriver Maja Berndes. Bild: Johan Nilsson/TT

Vårdutbudet anpassas till befintliga resurser

Vi har förståelse för att barn och unga påverkas av beslutet om allergivaccin, skriver Maja Berndes i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

10/7 Regionen kan inte lämna barn med allergi utan sitt vaccin

Ordföranden för Astma- och allergiföreningen lyfter en viktig fråga i sin insändare om att pollenallergi har stor påverkan på en del barn och ungdomar.

Regionhälsans område Barn- och ungdomsmedicin har ett brett uppdrag och vårdutbudet behöver nu anpassas till de resurser som finns, utifrån medicinska prioriteringar. Denna åtgärd har vägts mot andra i vår prioritering.

Beslutet att under 2023-2024 inte påbörja nya allergivaccinationer beror på den mycket ansträngda ekonomiska situation som vi befinner oss i. Åtgärden ingår som en del i en större handlingsplan för en ekonomi i balans som Regionhälsans styrelse fick information om i maj.

ANNONS

En risk- och konsekvensanalys av innehållet i handlingsplanen, även från berörda barn och ungdomars perspektiv, är påbörjad. Vi har förståelse för att barn och unga påverkas av detta beslut.

Maja Berndes, regionområdeschef hälso- och specialistvård för barn och unga

LÄS MER:Vården i Göteborg hårt pressad: Motsvarar fyra sjukhus

LÄS MER:Beslut om nedlagda mottagningar i psykiatrin skjuts på framtiden

LÄS MER:Tuffa sparkrav i Borås: Måste spara 73 miljoner

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS