Insändarskribenten ifrågasätter varför så många Hönökakor slängs.
Insändarskribenten ifrågasätter varför så många Hönökakor slängs. Bild: Jonas Lindstedt

Otroligt mycket brödsvinn!

Gamle Åke från Hönö hade roterat i graven om han visste att hans fina kakor inte var mer värda, skriver ”Fy vad dåligt”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Nyligen publicerade GP (14/2) ett reportage om våra kära ”Åkes Hönökaka”. Herr vd berättade om bageriet som har gått i arv några generationer

Han berättade också att man i retur från återförsäljare får cirka 100 ton Hönökakor per år?!

De stora tillverkarna får tillbaka ändå mycket mer = ännu värre. Har inte sett någon som helst reaktion på dessa uppgifter från några miljönissar.

100 ton = 100 000 kilo = 300 000 Hönökakor = 1000 Hönökakor per dag – kan det vara så otroligt dålig hantering av matvaror?

Gamle Åke från Hönö hade roterat i graven om han visste att hans fina kakor inte var mer värda – att alla dessa kakor skulle användas till annat än till en god macka.

ANNONS

Fy vad dåligt

ANNONS