Treåriga Tim ska utvisas till Nigeria. Fosterförldrarna Sandra och Viktor Persson kämpar för att han inte skall utvisas. (Tim heter egentligen något annat. )
Treåriga Tim ska utvisas till Nigeria. Fosterförldrarna Sandra och Viktor Persson kämpar för att han inte skall utvisas. (Tim heter egentligen något annat. ) Bild: Johan Bävman

Hur kan man sova om natten efter att ha utvisat en treåring?!

Hur kan man ens överväga att utvisa ett treårigt barn som inte vet om något annat än sin familj i Sverige där han bott hela sitt liv, skriver P Olsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Till Mikael Ribbenvik, generaldirektör på Migrationsverket.

Hur kan man ens överväga att utvisa ett treårigt barn som inte vet om något annat än sin familj i Sverige där han bott hela sitt liv? Tim kommer få men för livet om han tvingas skiljas från de föräldrar han växt upp hos och tryggheten de gett honom. För en treåring minns, tro mig!

LÄS MER:Tim ska utvisas till Nigeria: ”Känns så hjärtskärande”

Hur kan man sova lugnt och skönt på natten med vetskapen om detta? Och hur kan man också sedan tro att allt ska bli bra genom ett "ordnat godtagbart mottagande" för honom i Nigeria – med människor han inte känner, i ett främmande land, efter att ha slitits iväg ifrån de personer han känner som pappa mamma och syskon?!

ANNONS

LÄS MER:Tusentals protester mot utvisning av treåring

Jag förstår att det finns lagar och regler som Migrationsverket måste följa. Men det måste väl finnas undantag när det gäller ett sådant fall som detta.

Tim har det ju bra där han är, varför rycka upp honom från den tryggheten?

Det är inte rätt. Jag hoppas ni tänker några varv till!

LÄS MER:Treårige Tim hör hemma vid ett köksbord i Brösarp

P Olsson

LÄS MER:Barnmisshandel att utvisa treårig pojke till Nigeria

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS