Det är ett stort problem att friskolor tenderar att sätta för höga betyg, menar skribenten.
Det är ett stort problem att friskolor tenderar att sätta för höga betyg, menar skribenten. Bild: Jessica Gow/TT

Hög tid att förbjuda friskolor!

Det är ett stort problem att friskolorna sätter alldeles för höga betyg på eleverna, skriver signaturen En stolt elev.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Ska man verkligen få tjäna pengar baserat på barnens prestation i skolan? Jag tycker att man borde förbjuda det eftersom det är så mycket som är fel i systemet.

Det är ett stort problem att friskolorna sätter alldeles för höga betyg på eleverna. Detta vinner skolan på, för ju bättre det går för eleverna efter grundskolan desto mer tjänar de. Men detta är även ett problem för eleverna då de kommer in på fina, bra gymnasium med höga betyg, trots att de inte har kunskaperna. Detta leder till att de hamnar efter och kan få problem sen när de ska skaffa jobb.

ANNONS

Friskolor brukar också ha färre anställda inom elevhälsa. Detta gör att de kan missa flera viktiga hälsofrågor vilket kan leda till allvarliga problem för barnen.

Alla skälen som jag har gett här är anledningar nog till att förbjuda friskolor!

En stolt elev från en kommunal skola

LÄS MER:Lärare sätter inte medvetet fel betyg för att ”locka elever”

LÄS MER:Glädjebetygen visar hur marknadskrafterna har korrumperat skolan

LÄS MER:Skolministern: ”Vinsten har blivit ett slagträ i debatten”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS