Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Grönska är lika viktigt för oss

Det är möjligt att vi inte har värdefulla träd på Gråberget men friluftsliv och grönska är självklart lika viktigt för oss som för boende i Örgryte, skriver Eva Hedberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik till Stefan Rosén, 22/9 & 29/9

Ditt svar bekräftar mitt påstående. Överåsparken är omgiven av villor med väl tilltagna trädgårdar och grönområden som byggnadskontoret värnar om. Märklig motivering. Det är möjligt att vi inte har värdefulla träd på Gråberget men friluftsliv och grönska är självklart lika viktigt för oss som för boende i Örgryte.

Ni hänvisar oss till Slottsskogen för att kompensera vårt grönområde. Fågelvägen är det inte långt men knappast något man går runt hörnet för att komma till.

Självklart kommer en trappa att finnas upp till Gråberget men varför måste 52 bostadsrättsinnehavare ha en ”privat trappa med privat utsiktsplats”? På Gråberget har de flesta flerfamiljshus ingen egen gård utan vi stiger direkt ut på gångbanan. Det grönområde som du påpekar blir kvar kommer dessutom att till stor del ligga i skugga av de nybyggda femvåningshushusen, vilket bekräftas av en mellan dig och byggherren.

Du hävdar att det blir möjligt att parkera på gatan, likväl försvinner samtliga parkeringsplatser på nedre/övre Ärlegatan när det förtätas. Vid förfrågan har vi fått vaga svar om att vi skall parkera på närliggande parkering, vilket kan vara allt från några meter till flera kilometer bort.

Eva Hedberg