Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Närhet till grönska är viktigt, därför protesterar vi på Gråberget och engagerade Majbor mot nya planerade höghus som kommer att förstöra grönområdet. Våra protester har dock varit fruktlösa, skriver Eva Hedberg. Bild: Olof Ohlsson

Segregationen har segrat

I Överåsparken fick de boende som protesterade mot byggplaner gehör. Annat är det för oss som protesterar mot nya hus på Gråberget, skriver Eva Hedberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Man tar sig för pannan, byggnadsnämnden viker sig och Wallenstam backar inför byggplanerna till ett äldreboende i Överåsparken efter protester från boende i området.

Kan någon förklara varför? Byggnaden skulle uppföras bakom Överåsvillan, inte framför!

På Gråberget, däremot, byggs det inte, det ”förtätas” och då kan man verkligen tala om förtätning.På övre delen av Ärlegatan skall ett femvåningshus med inredningsbar vind byggas. Berg kommer att sprängas bort och stora gamla träd skövlas i anslutning till en lekpark.

På nedre delen av Ärlegatan skall det också sprängas i en brant sluttning och gamla träd och buskar skövlas för ytterligare ett femvåningshus med inredningsbar vind. Befintliga hus runt omkring är trevåningshus, men det spelar tydligen ingen roll, ju högre hus desto mer pengar.

Byggnadsnämnden tog inte några som helst hänsyn till denna gigantiska protest

Vi på Gråberget och engagerade Majbor skrev under protestlistor, inte via nätet utan vi var några som gick runt och pratade och informerade, vilket resulterade i över 1 500 namnunderskrifter för att få ”Bevara Gråberget grönt”. Byggnadsnämnden tog inte några som helst hänsyn till denna gigantiska protest men godkänner att byggherren i samband med nybyggnation på nedre Ärlegatan gör en ”privat” trappa samt skärmar av en del av berget till en ”privat” utsiktsplats för 52 exklusiva bostadsrättsinnehavare.

Vi som bor i flerfamiljshus och inte har tillgång till egna trädgårdar önskade att få bevara de grönområden och utsiktsplatser på Gråberget som vi Majbor så väl behöver.

Tyvärr känner vi ingen hos Wallenstam eller någon på byggnadsnämnden eller kommunpolitiker, kan det vara så illa...

Eva Hedberg