Sverige är en guldgruva för seriösa och oseriösa entreprenörer som skor sig på våra skattepengar, skriver Stellan Danielsson.
Sverige är en guldgruva för seriösa och oseriösa entreprenörer som skor sig på våra skattepengar, skriver Stellan Danielsson. Bild: Thomas Johansson

Friskolereformen har öppnat för skojarnas marknad

Det är alldeles för lätt att blåsa den svenska staten. Det har varit känt länge. Alldeles för länge, skriver Stellan Danielsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Deras skola stängs – visste inget om grundarens brottsbakgrund” (GP 22/4). Ska man skratta eller gråta? Bli förbannad, eller bli glad att i alla fall någon åker dit? Svenska politiker är så naiva och godtrogna att man inte tror det är sant. Många politiker saknar livserfarenhet. Har aldrig haft ett jobb utanför politiken, eller bara några är i verkligheten. Förstår inte hur världen fungerar. Att vårt öppna samhälle erbjuder osannolika möjligheter att roffa åt sig. Helt lagligt.

Privatiseringar och friskolereformen har öppnat för skojarnas marknad. Sverige är en guldgruva för seriösa och oseriösa entreprenörer som skor sig på våra, dina och mina skattepengar. De skapar överskott av pengar avsedda att användas inom verksamheten, men i stället hamnar de pengar i skatteparadis eller i kriminell verksamhet. Det är alldeles för lätt att blåsa den svenska staten. Det har varit känt länge. Alldeles för länge.

ANNONS

Stellan Danielsson

LÄS MER:Rektorn fick driva skola i Göteborg – ansågs olämplig i Stockholm

LÄS MER:Skolor stängs – förtryck mot muslimer enligt grundaren

LÄS MER:Kandiderar för Liberalerna – vill rädda hotade gymnasiet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS