Göteborgs 400-årsjubileum har bland annat firats med en festival på Frihamnen.
Göteborgs 400-årsjubileum har bland annat firats med en festival på Frihamnen. Bild: AnnaCarin Isaksson

Flera aktiviteter under sommaren för att fira jubileet

Runt om i staden anordnar exempelvis kulturhus och bibliotek jubileumsfestligheter, skriver Therese Brusberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

16/7 400-årsjubileum i Göteborg syns inte ute på stan

Tack för ditt engagemang Kent. Göteborgs jubileumsfirande sker under 100 dagar med en festival i början av juni, en finalhelg i slutet av augusti och ett pärlband av upplevelser varje dag på många platser i hela Göteborg.

I Bältespännarparken finns bland annat den lilla utomhusscenen Jubileumskompassen där det bjuds på musik, teater, klädbytardagar, humor och en utställning om 400-årsjubileet med tips på aktiviteter.

Runt om i staden anordnar exempelvis kulturhus och bibliotek jubileumsfestligheter. Det erbjuds guidade turer om allt från Göteborgs 400-åriga historia till nutidens gatukonst. Kort och gott så finns det något för alla.

ANNONS

Det är göteborgarna som är hedersgäster till firandet och vi är glada att även välkomna besökare från när och fjärran. Kolla gärna in vårt jubileumskalendarium på goteborg2023.com och upptäck fler upplevelser.

Therese Brusberg, chef Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborg & co

LÄS MER:Göteborgs Jubileumsfestival i bilder

LÄS MER:Bubbel och halv special – så firade göteborgarna stadens 400-årsdag

LÄS MER:Kritik mot Jubileumsfestivalen: Inga göteborgare bland dragplåstren

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS