Klädbutiken Best of Brands, som ligger i Kompassen har gått i konkurs. Nu kommer varumärket leva vidare då konkursboet fått nya ägare, men i nuläget finns inga planer på en Göteborgsbutik.
Klädbutiken Best of Brands, som ligger i Kompassen har gått i konkurs. Nu kommer varumärket leva vidare då konkursboet fått nya ägare, men i nuläget finns inga planer på en Göteborgsbutik. Bild: Jonas Lindstedt

New wave-Torsten köper konkursade modekedjan

Märkeskedjan Best of Brands får leva vidare. Konkursboet har köpts av ett gäng branschveteraner – varav en är New Wave groups Torsten Jansson.

ANNONS
|

Det var i mitten av januari som det stod klart att modekedjan Best of brands inte skulle klara sig. Konkursen var ett faktum och kort därefter stängdes kedjans butik i Göteborg, vid Kompassen. Förhoppningen var dock från konkursförvaltaren att boet skulle få nya ägare, och under tisdagen blev hoppet verklighet, något som Dagens Handel tidigare skrivit om. Köparna är SDHJ Group som sedan tidigare driver shoppingklubbarna Campadre och Members. Ägarna har lång branscherfarenhet, som västsvenska Torsten Jansson med sin mode-och designkoncern New wave group. Ett annat för många känt namn är tidningskoncern Metros tidigare vd Pelle Törnberg.

ANNONS
Torsten Jansson
Torsten Jansson Bild: Hannes Ojensa

LÄS MER:Best of Brands försatt i konkurs

– Vi har för avsikt att fortsätta varumärket och butiksdrift men i nya Best of Brands, där vi vill koppla ihop e-handel och fysisk butik till något som ingen annan riktigt har, säger Stefan von Stein, vd för SDHJ Group.

– Vår vision är att först och främst koppla ihop flera olika lagerställen så kunden alltid ser status oavsett var man befinner sig. Nästa steg är att kunden till exempel ska kunna scanna en vara i butik och få fram information och video digitalt, eller slutföra sina egna köp genom att handla på faktura, på kredit eller betala nästa månad – allt som du kan göra online idag vill vi koppla ihop med butik.

LÄS MER:Märkesbutik i konkurs – nu har den stängt i Göteborg

Planen är att Best of Brands ska bli ett nordiskt bolag under 2019 och därefter siktar SDHJ Group på vidare expansion ut i Europa. Att butiken i Göteborg ska öppna igen är dock inte aktuellt, utan de fysiska butikerna som ska fortsätta drivas är de två som ännu inte hunnit stänga, i Jönköping och i Stockholm.

– Det är jättesvårt att säga om Göteborg blir aktuellt på sikt. Först måste vi landa det här, och bygga upp det jättebra, och därefter kommer leverantör och andra önska mer framåt, tror jag, säger von Stein.

ANNONS

LÄS MER:Märkesbutiken riskerar att stänga

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS