För två år sedan öppnade butiken på Fredsgatan i Kompassen. Arkivbild.
För två år sedan öppnade butiken på Fredsgatan i Kompassen. Arkivbild. Bild: Nicklas Elmrin

Best of Brands försatt i konkurs

Modekedjan Best of Brands har försatts i konkurs. Butiken i Göteborg, som invigdes för två och ett halvt år sedan, är dock fortfarande öppen.

ANNONS
|

Det är branschtidningen Habit som rapporterar att företaget Best of Brands nyligen försattes i konkurs vid Södertörns tingsrätt.

Redan i augusti ifjol sattes företaget i rekonstruktion i ett försök att få bolaget på fötter.

– De har ansökt om det för att få rätt på verksamheten och banta ner sina skulder. Rekonstruktionen ger skydd mot att bolaget sätts i konkurs, sade Ola Sellert, ansvarig rekonstruktör till GP då.

LÄS MER:Märkesbutiken riskerar att stänga

Under hösten har fyra Best of Brands butiker i landet stängts i ett försök att rädda det blödande bolaget. I de butikerna har de anställda fått gå och har enligt uppgift beviljats statlig lönegaranti.

ANNONS

Åtgärderna har dock inte hjälpt.

Enligt Habit har försäljningen varit 30 procent lägre än prognos och julförsäljningen gick långt ifrån så bra som förväntat.

Best of Brands, som säljer märkeskläder för män och kvinnor, har kvar tre butiker – Sickla i Stockholm, Atollen i Jönköping och Kompassen i Göteborg – som fortfarande är öppna enligt konkursförvaltaren Ulf Andersen.

GP har sökt honom för en kommentar.

Hur länge butikerna kan fortsätta att ha öppet är oklart.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS