Det Göteborgsbaserade bolaget Bico rusar på börsen
Det Göteborgsbaserade bolaget Bico rusar på börsen Bild: Sanna Tedeborg

Göteborgsbolaget Bico rusar på börsen

Medicinteknikbolaget Bico lämnade under onsdagen en omvänd vinstvarning – nu rusar bolagets aktie på Stockholmsbörsen.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen meddelade chefen för Federal Reserve, Jerome Powell, att det för tillfället är slut med amerikanska höjningar av styrräntan.

Beskedet fick de amerikanska börserna att handlas uppåt, och även Stockholmsbörsen tog under torsdagsmorgonen emot beskedet positivt. Vid den inledande handeln var det breda indexet upp med nästan 1 procent.

Revansch för kraschad aktie

Bland enskilda vinnarna återfinns det Göteborgsbaserade medicinteknikbolaget Bico, tidigare Cellink. Bolaget meddelade under onsdagskvällen en omvänd vinstvarning, med ökad omsättning och högre intäkter än vad som först var väntat.

Strax efter öppning hade Bicos aktievärde ökat med drygt 43 procent.

Bicos rapport för tredje kvartalet släpps 14 november. Trots morgonens rusning har bolaget tappat över 60 procent i värde sedan årsskiftet. Sedan toppen under hösten 2021 har Bicos aktievärde minskat med drygt 92 procent.

ANNONS

LÄS MER:Cykelhjälmen Hövding stoppas av Konsumentverket

LÄS MER:Team Sportia i Göteborg i konkurs

LÄS MER:Kökstillverkare varslar 100 anställda

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS