Göteborgska Fingerprint Cards rusar på börsen. Arkivbild.
Göteborgska Fingerprint Cards rusar på börsen. Arkivbild. Bild: Meli Petersson Ellafi

Göteborgsbolag rusar på börsen

Göteborgska biometribolaget Fingerprint Cards rusar med över 18 procent på Stockholmsbörsen under måndagsförmiddagen. Aktien har ökat med över 50 procent senaste veckan.

ANNONS
|

Fingerprint Cards har haft flera motiga år – bara i år har aktien fallit med nära 40 procent.

Men senaste veckan har aktien rusat med över 50 procent, och fortsatte upp med över 18 procent under måndagsförmiddagen. En Fingerprintaktie är nu värd 1,72 kronor.

Orsaken till kursrusningen är att bolaget kommit med två positiva nyheter senaste veckan, skriver Omni Ekonomi.

Dels har man utsett Hila Meller till ”chief revenue officer”, en nyinrättad funktion vars övergripande uppdrag är att nå lönsam intäktstillväxt.

In på betalkortmarknaden

Dels har bolagets partner Tag Systems fått Mastercard-certifiering för ett biometriskt betalkort med teknik från Fingerprint.

Biometriska betalkort har varit överst på Fingerprint Cards lista länge, efter framgångarna med biometrisk identifiering för mobiltelefoner.

ANNONS

LÄS MER:Fingerprint Cards aktie rasar efter att bolaget tar in mer pengar

LÄS MER:Fingerprint Cards får ny vd – ska vända krisande bolaget

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS