Azelio har planer på ett stor energilagringsfabrik, men utvecklingen av bolaget kräver kapital.
Azelio har planer på ett stor energilagringsfabrik, men utvecklingen av bolaget kräver kapital. Bild: Azelio

Azelio rasar på börsen efter besked om emission

Solenergibolaget Azelio rasade med nästan 20 procent på Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen efter att styrelsen meddelade att man måste ta in 300 miljoner kronor mer i bolaget från ägarna.

ANNONS
|

I går eftermiddag, efter att börsen stängt, meddelade styrelsen i Azelio att man skulle göra en så kallad företrädesemission, som skulle ge bolaget 300 miljoner kronor. Det handlar om en nyemission där de befintliga aktieägarna har företräde att teckna dessa nya aktier.

Marknaden reagerade på denna, för det sedan tidigare krisande bolaget, nyheten med kraftigt sjunkande kurser när Stockholmsbörsen öppnade på fredagsmorgonen. Som mest hade kursen nästan sjunkit med 20 procent. Kursen är sedan tidigare mycket låg och aktien handlas för några kronor.

Tidigare under sommaren meddelade bolaget att man sa upp halva personalstyrkan, 100 personer. Då räknade bolaget med att spara 150 miljoner kronor på rationaliseringen, men konstaterade samtidigt att man fortsatt hade kapitalbehov – på 250-400 miljoner kronor.

ANNONS

LÄS MER:Göteborgsbolaget varslar halva personalstyrkan

LÄS MER:Göteborgsbolaget Azelio sparkar sin vd

LÄS MER:Azelio rusar på börsen efter besked om USA-certifiering

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS