Azelio, som sysslar med energilagring och har sitt huvudkontor i Göteborg, sparkar sin vd.
Azelio, som sysslar med energilagring och har sitt huvudkontor i Göteborg, sparkar sin vd. Bild: Azelio

Azelio rusar på börsen efter besked om USA-certifiering

Solenergibolaget Azelio som har huvudkontor i Göteborg stiger med över 30 procent på börsen. Detta efter ett besked om en USA-certifiering.

ANNONS
|

Azelio utvecklar teknik för att producera och lagra solenergi och har drygt 100 anställda med huvudkontor på Lindholmen i Göteborg och produktion i bland annat Åmål. Bolaget har gått mycket knackigt på börsen det senaste året, med tydligt sjunkande börskurs på First North, Stockholmsbörsen lista för tillväxtbolag.

LÄS MER:Småspararfavorit kollapsar när börsen vänder ner

Under 2020 hade bolaget i stället sett en mycket stark tillväxt.

Men nu ökar kursen kraftigt igen, något som Dagens Industri var först med att berätta. Vid lunch på måndagen hade aktiekursen stigit 31,5 procent. Detta efter bolaget skickat ut ett pressmeddelande om att man kommer att ska påbörja ett certifieringsprogram i USA för att uppfylla amerikanska standarder i samarbete med bolaget MMR Group.

ANNONS

– USA-certifiering är ett viktigt steg i vår plan att utöka vår närvaro på den amerikanska marknaden tillsammans med våra partners", säger Jonas Eklind, vd för Azelio i ett uttalande.

– Vår teknik är väl lämpad för att utöka utbudet av tillförlitlig hållbar energi i USA, i en tid med hög efterfrågan och stigande kostnader på energi.

LÄS MER:Den svenska kärnkraften: Dödsdömd – eller framtidens energikälla

LÄS MER:Göteborgsbolaget vill bygga ny kärnkraft i Sverige

LÄS MER:Kärnkraften sitter fast i den ryska rävsaxen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS