Småspararfavorit kollapsar när börsen vänder ner

Fastighetsjätten SBB:s aktie har svängt kraftigt under måndagsförmiddagen. På 20 minuter rusade aktien 25 procent.

ANNONS
|

Samhällsbyggnadsbolagets aktie var som mest ner 10 procent under förmiddagen efter att blankarspecialisten Viceroy meddelat att de kortat aktien. Viceroy skriver i en analys att det är svårt att rättfärdiga SBB:s värde.

Vid 11.50-tiden hade aktien vänt upp till plus 16 procent.

Måndagens handel har varit svängig. Energilagerbolaget Azelio, en småspararfavorit med över 40 000 aktieägare, kollapsade under måndagens inledande börshandel.

Aktien föll med nära 30 procent i den inledande handeln på måndagsmorgonen, rapporterar DI.

Kollapsen kom efter att att flera energiexperter uttalat sig tveksamma till att det kommer finnas någon stor marknad för energilagerbolaget Azelios energilager.

ANNONS

LÄS MER:Krig kan bli första dominobrickan mot börskrasch

LÄS MER:Göteborgsfondens rekordår – drog in 62 miljarder kronor

Bland annat pekar de på stora energiförluster i lagrets cykel och på den snabba tekniska utvecklingen inom energilagring överlag.

Dagens Industri började granska Azelio redan förra sommaren och sedan dess har drygt 80 procent av bolagets börsvärde raderats ut, motsvarande nära fem miljarder kronor.

I år är aktien ned 60 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS