En skiss över hur Azelios energilagringsfabrik ska kunna se ut.
En skiss över hur Azelios energilagringsfabrik ska kunna se ut.

Göteborgsbolaget varslar halva personalstyrkan

Cleantech-bolaget Azelio, med bas i Göteborg, varslar 100 anställda enligt ett pressmeddelande. Det motsvarar hälften av alla anställda i bolaget.

ANNONS
|

Syftet är att minska kostnaderna med runt 150 miljoner i årstakt och justeringarna i arbetsstyrkan ska huvudsakligen ske under årets tredje kvartal.

Vd Jonas Wallmander säger i ett uttalande i pressmeddelandet att bolaget behöver ”fokusera” för att förverkliga sin strategi.

Sparar 150 miljoner

"Azelio har en fantastisk produkt som kan spela en nyckelroll för att påskynda den globala omställningen till förnybara energikällor. För att förverkliga detta behöver vi fokusera. Jag är djupt tacksam till alla som har bidragit på vår resa”, säger Wallmander enligt pressmeddelandet.

Nedskärningarna beräknas spara bolaget omkring 150 miljoner kronor i årstakt. Kapitalbehovet för bolaget skrivs samtidigt ned till 250-400 miljoner kronor, jämfört med tidigare kommunicerade 300-500 miljoner kronor.

ANNONS

Azelio utvecklar en teknik som gör det möjligt att lagra energi. Bolaget har rasat över 70 procent på börsen sedan årsskiftet. Vid börsöppning på torsdagen föll aktien tvåsiffrigt.

Tidigare i veckan lämnade finanschefen Fredrik Wäppling bolaget. I mars fick vd Jonas Eklind sparken och ersattes av Jonas Wallmander.

LÄS MER:Göteborgsbolaget får in två miljarder – trots frossan

LÄS MER:Pengafesten som tog slut: ”Blev tvärnit”

LÄS MER:Nya smällen – Apple lanserar ”Klarna-dödaren”

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS