Attenius artikel är en uppvisning i politisk skendebatt. Det ska därför bli mycket intressant att se om vi på nästa möte i slutet av maj kommer få ett positivt beslut om att gå vidare med Torslanda tvärförbindelse, skriver debattören.
Attenius artikel är en uppvisning i politisk skendebatt. Det ska därför bli mycket intressant att se om vi på nästa möte i slutet av maj kommer få ett positivt beslut om att gå vidare med Torslanda tvärförbindelse, skriver debattören. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Attenius försöker blanda bort korten om Torslanda tvärförbindelse

Socialdemokraterna lade ner sina röster när frågan om Torslanda tvärförbindelse behandlades i kommunfullmäktige 2017. Samtidigt röstade V och MP emot. Det väcker frågor om Socialdemokraterna verkligen står bakom denna infrastruktursatsning som är så viktig för näringslivet, boende i Torslanda samt för miljön. Särskilt då vänsterstyret skjutit upp beslutet i månader, trots att den ligger färdig för beslut i stadsbyggnadsnämnd, skriver Hampus Magnusson.

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Slutreplik

3/5 Grundlösa anklagelser om att vi skulle vara näringslivsfientliga

23/4 Vänsterstyrets splittring hotar Göteborgs och Torslandas utveckling

Jonas Attenius hade i sitt svar kunnat berätta varför han tycker att frågan kan vänta ytterligare. Han hade kunnat beskriva vilka eftergifter han gjort gentemot bilmotståndarna i Miljöpartiet och det näringslivsfientliga Vänsterpartiet. Istället väljer han att gå till frontalangrepp mot mig och Moderaterna. Det är både ovärdigt kommunstyrelsens ordförande och det väcker fler frågor än det besvarar.

I sitt försök att whitewasha Vänsterpartiet som näringslivskramare kastar han ur sig ett antal lögner om mig och Moderaterna. Bland annat försöker han lägga ansvaret för sin egen oförmåga att förhandla fram andra infrastrukturöverenskommelser på mig. Sanningen är att under Jonas Attenius ledning har förhandlingarna om både Göteborg-Borås och Västlänkens finansiering havererat. Han anklagar också regeringen för att ha skrotat planer på grön energi. I själva verket satsar regeringen på just grön energi i form av kärnkraft, vilken är nödvändig för elektrifiering och grön omställning.

ANNONS

Samtidigt som Attenius gör sitt bästa för att få Vänsterpartiet att framstå som företagsvänliga, slits samma parti itu av interna diskussioner kring huruvida man ska fortsätta att kräva kapitalismens avskaffande eller inte

Han försöker också på oklara grunder göra frågan om Torslanda tvärförbindelse till en fråga om nedskärningar på vuxenutbildning, vård och kollektivtrafik, trots att Socialdemokraterna själva ansvarar för dessa frågor. I Göteborg genomför vänsterstyret dessutom ett experiment med återkommunalisering av vuxenutbildningen som kostar miljontals kronor till ingen nytta. Här har S inte ens med sig ABF.

Samtidigt som Attenius gör sitt bästa för att få Vänsterpartiet att framstå som företagsvänliga, slits samma parti itu av interna diskussioner kring huruvida man ska fortsätta att kräva kapitalismens avskaffande eller inte. Själv har Attenius, som ingen tidigare ordförande i kommunstyrelsen, återkommande hamnat i frontalkrig med det lokala näringslivet. Återkommande finns det även inlägg på Socialdemokraternas eget Instagramkonto där de misstänkliggör företag och företagare inom viktiga tjänsteyrken. Men de inläggen är kanske främst ägnade för internt bruk?

Attenius artikel är en uppvisning i politisk skendebatt. Det ska därför bli mycket intressant att se om vi på nästa möte i slutet av maj kommer få ett positivt beslut om att gå vidare med Torslanda tvärförbindelse.

Hampus Magnusson (M), kommunalråd i opposition

ANNONS