TV: Slog ner målvakt och bombhotade arenan

Under matchen mellan nykomlingarna Jönköpings Södra och Östersund attackerades Östersunds målvakt Aly Keita av en åskådare under match. Matchen avbröts sedan efter samråd mellan domaren Jonas Eriksson och polis på plats. I samband med att den misstänkte huliganen greps bombhotade han Stadsparksvallen i Jönköping enligt polisen. På måndagsnatten anhölls också den misstänkte av åklagare.

ANNONS
|

I matchens slutskede tog sig en åskådare in på planen och började jaga Östersunds målvakt Aly Keita och enligt rapporter ska han träffat honom med ett slag.

Keita låg utslagen på planen efter situationen och mannen, som var maskerad, övermannades och fördes bort av ordningsvakter.

– Jag är chockad och han också. Han är okej men han blev attackerad. Det är läskigt, riktigt läskigt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Östersunds tränare Graham Potter till C More efter matchen.

Domaren Jonas Eriksson var mycket upprörd efter skandalscenerna.

– Otroligt tråkigt på alla sätt, chockartat och obehagligt för alla inblandade, säger han till C More efter beslutet att avbryta matchen.

ANNONS

Eriksson tvekade inte att avbryta matchen.

– Vi diskuterade om att målvakten inte var okej att spela, han avråddes av läkare, därför kunde vi inte avsluta matchen, säger han.

I samband med att åskådaren som stormade planengreps ska han enligt polisen i Jönköping ha uttalat ett bombhot.

– När han grips säger han att han har placerat en väska med en bomb i på bortaläktaren, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Uttalade bombhot

Efter att mannen greps tog domaren Jonas Eriksson tillsammans med polisen på plats beslut om att avbryta matchen.

När arenan Stadsparksvallen var utrymd sökte polisen igenom bortaläktaren utan att hitta någon misstänkt väska.

– Vi har sökt igenom läktaren och det verkar inte ligga någon substans i hotet, säger Peter Nordengard.

Den misstänkte mannen är enligt polisen de äldre tonåren. Han är nu gripen misstänkt för både misshandel och olaga hot mot grupp. Enligt Peter Nordengard sprang den misstänkte mannen in på arenan från Stadsparksvallens bortaläktare.

– Den misstänkte ska höras och vi håller också på att kontakta en åklagare, uppger Peter Nordengard vid 22-tiden på måndagskvällen.

På natten mot tisdagen anhölls också den misstänkte mannen av åklagare. Förhör kommer att fortsätta under tisdagen.

ANNONS

Ingen misstanke om motiv ännu

På tisdagsmorgonen har polisen ännu ingen misstanke om vad motivet bakom mannensagerande kan vara.

– Det finns alltid en massa spekulationer. Men vi har ingen uppfattning om det, eftersom han inte är hörd än, sägerAnneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl hos polisen i Jönköping.

Mannen ska förhöras under dagen, men behöver blitilldelad en offentlig försvarare först.

ANNONS