Tusentals lockades till utomhusbio i Slottsskogen

Under fredagskvällen fylldes hela Azaleadalen med biobesökare. Något arrangörerna inte hade räknat med: "Det var inte budgeterat för tusentals", säger Viktor Skoglund.

ANNONS
|

Under fredagskvällen arrangerade studenterna Viktor Skoglund och Anton Lindegren sin första utomhusbio i Slottsskogen.

– Vi satt på Chalmers för några månader sedan när det var riktigt fint väder. Vi tog en liten paus från plugget och fick sommarfeeling. När jag var i Australien hade vi utomhusbio och det var så gött. Men varför finns det inte här? Sedan satte vi igång, har Anton Lindegren tidigare sagt till GP.

LÄS MER: Viktor Skoglund och Anton Lindegren arrangerar utomhusbio i Slottsskogen

Och gensvaret blev enormt vilket skapade en del problem. Flera i publiken hade både svårt att se och höra filmen.

ANNONS

"Hej alla! Vi är så hemskt ledsna för att ljudet inte klarar av den här mängden människor. Vi hade planerat för 400 pers, men vi är helt superglada för att ni är så många."

Så skriver gänget bakom Bio-Logi i ett meddelande på Facebook.

"Underdimensionerat tyvärr"

– Det var ett gäng som kom. Vissa sa 4000 andra höftade på ännu mer. Vi hade räknat med några tusen, men det beror ju på vädret så klart. Och det var inte budgeterat för tusentals. Det var inte dimensionerat för så många tyvärr, sägerViktor Skoglund.

Hur menar du då?

– Duken var åtta meter, den skulle behövt vara tolv meter. Ljudet skulle ha stått i sektioner, för de längst bak hörde inte så mycket.

Men trots att publiken hade problem med att både se och höra menar Viktor Skoglund att stämningen ändå var på topp.

– Ljudet blev bättre längre in i filmen. Det blev ganska bra till slut. Och i det stora hela var det en jättesuccé och stämningen var grym.

Viktor Skoglund och Anton Lindegren har tidigare berättat för GP att de ville visa en storfilm som många personer uppskattar. Filmen som valdes var den sexfaldigt Oscarsbelönade musikalen La La Land.

LÄS MER:La La Land helt förtrollat bra

ANNONS

–Vi valde den för det hade varit härligt om folk sjöng med vilket de gjorde. Det var till och med folk som applåderade efter låtarna.Det var den eller Grease det stor emellan. Jag är inget jättefan av musikaler, men vi ville att det skulle bli en bra atmosfär.

Kommer det bli mer utomhusbio?

–Det blir fler gånger. Vi frågade publiken om de ville se mer. Det blev jubel och ett rungande Ja. Om sponsorer och samarbetspartners vill fortsätta hjälpa till ser vi inga problem med det.

ANNONS